Politiet på Lindeberg med flere patruljer etter melding om at noen hadde skutt mot et vindu på en bolig.

Skudd mot bolig: – Tror ikke at de som bor i leiligheten er grunnen til at skuddet har gått dit

– Vi har ingen konkrete personer vi leter etter, opplyser innsatslederen.

Publisert

Oslo-politiets operasjonssentral meldte i en oppdatering klokken 23.19 at politiet var på Lindeberg etter melding om at noen hadde skutt mot et vindu på en bolig. 

Andre etasje

– Melding om smell og at melder sa det var skutt mot vinduet. De som bor der er ikke skadet. Vi holder på med søk og har en del patruljer i området, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt samtidig.

Meldingen kom inn til politiet klokken 23.05.

Politiet ved boligen onsdag kveld.

– Vi vil undersøke leiligheten som er i andre etasje. Det skal være sett noen kjøretøy som forlot like etter smellene, fortsatte operasjonslederen, som videre opplyste at politiet søker etter disse.

Krimteknikere til stedet

– Kriminalteknikere vil ankomme adressen og ta en åstedsundersøkelse utover natten, legger hun til noe senere.

Politiet snakket idet det nærmet seg midnatt med vitner som hadde hørt smellene samt avhørte de som bor i den aktuelle leiligheten. 

Operasjonslederen understreket at politiet sent onsdag kveld var tungt til stede med patruljer i området og anså området som trygt for publikum.

Store politistyrker på stedet.

Forenelig med kulehull

Politiet ønsket på tidspunktet ikke å gå ikke ut med antall smell som var hørt. 

Kriminalteknikere på stedet.

– Vi kan bekrefte at det er skader som er forenelig med kulehull i vindusglass. Av etterforskningsmessige årsaker går vi ikke videre i detaljer omkring dette, ifølge operasjonslederen.

Vindu med kulehull.

Sannsynligvis flere skudd

– Det er avfyrt minst et skudd, sannsynligvis flere. Vi kan ikke si noe mer enn det, men vi har vitneopplysninger som tilsier at det har blitt avfyrt mer enn et skudd, sier politiets innsatsleder på stedet, Svenn Bjelland, til NTB.

Innsatsleder Svenn Bjelland på Lindeberg etter melding om at noen har skutt mot et vindu på en bolig.

– Det ene skuddet har gått gjennom et vindu i en leilighet. Vi tror ikke at de som bor i leiligheten er grunnen til at skuddet har gått dit. Om skuddene er basert på feil opplysninger fra de som står bak, eller om det bare er en tilfeldighet, er det for tidlig å si noe om, fortsetter han.

– Vi har ingen konkrete personer vi leter etter, men vi har flere interessante opplysninger som vi jobber videre med, opplyser innsatslederen.

Politiet med hund på stedet.

– Flere hypoteser

– Saken er nå over i etterforskningssporet. Det blir utført både taktiske og tekniske etterforskningsskritt. Vi etterforsker bredt og har flere hypoteser åpne, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes like før klokken 03.30.

– Per nå har vi ingen pågrepne. Vi har gjort beslag i saken, men av hensyn til etterforskningens tidlige fase ønsker vi ikke å gå ut med mer på nåværende tidspunkt, fortsatt hun.

– Kriminalteknikere er i avslutningsfasen ute på stedet, la hun til.

Ved 09.30-tiden torsdag formiddag opplyser politiet til VårtOslo at de fortsatt ikke har pågrepet noen i saken.

Powered by Labrador CMS