Skeidspillerne Truls Skrettingland, Gaute Husa, Børre Tollefsen og Even Haagensen klarte ikke å stoppe Konnerud i kvalifiseringskampen. Foto: Morten T. Iversen

Skeid tapte for Konnerud i kvalifiseringskampen til elitedivisjon i bandy

Før sesongen stilte Skeids bandyherrer seg mål om å spille i kvalifiseringen til elitedivisjonen. Etter en spennende og fartsfylt kvalifiseringskamp, hvor Skeid slo godt fra seg, tapte de på målstreken.

Motstanderen på kunstisbanen på Voldsløkka var Konnerud, som endte nest sist i elitedivisjonen denne sesongen. Skeid kom på andreplass i førstedivisjon etter å ha slått Strømsgodset 3-1 og Haslum/Hauger hele 9-1 i de siste kampene.

Kvalifiseringskampene avgjøres etter to kamper. Konnerud hadde hjemmekamp først. En fordel de utnyttet til fulle ved å vinne 5-0.

Skeids lag

1. Rune Stengelsrud (målvakt), 25. Morten T. Iversen (målvakt), 2. Børre Tollefsen, 3. Gaute Husa, 4. Stian Andre Holter, 15. Kristian Ellstrøm, 88. Even Haagensen, 11. Anders Kogstad, 20. Petter Hauge, 6. Peder Karijord, 21. Tobias Svendsen, 17. Nils Arne Walberg, 10. Truls Skrettingland (kaptein), 18. Daniel Skrettingland, 7. Patrick Hauge.

Skeid ble tatt på senga av elitedivisjonslagets høyere tempo og større effektivitet. I returkampen på Voldsløkka var det Konnerud som ble overrasket av motstanderen. Allerede etter ett minutt, mens tilskuerne fortsatt ikke var ferdige med å lage seg trygge plasser i snøfonnene rundt banen, skåret Skeids kaptein Truls Skrettingland etter corner.

Truls Skrettingland i gult og svart i kamp med Konneruds Ole Blom. Foto: Morten T. Iversen

Etter sju minutter dobler Daniel Skrettingland Skeids ledelse. Eliteseriegutta fra Konnerud tar alvoret inn over seg og ett kvarter ut i omgangen var stillingen uavgjort. Skeid så ut til å lede ved pause, etter at Anders Kopstad ga laget ledelsen 5-4. I første omgangs siste sekunder glipper det i Skeids forsvar, og Konnerud skårer.

5-5 etter en spennende første omgang

I store deler av 1. omgang spilte Oslo-laget inspirert og fin bandy. Trener Erik Skrettingland hadde bare en kommentar da lagene entret banen til de siste 45 minuttene.

— Dette er gøy, sa treneren og smilte bredt.

I 2. omgang var det Konnerud som banket til fra start. To kjappe mål i åpningsminuttene ga laget et pusterom. Da Skeid pådro seg en ti-minutters utvisning stakk Konnerud, anført av veteran Ole Blom, i fra. Stillingen etter 23 minutter var 5-9. Skeid kom tilbake i det siste kvarteret. Kampens siste mål ble satt inn av Skeids venstreback Kristian Ellstrøm, og sluttresultatet ble 10-7 til Konnerud.

— Konnerud er et bedre lag enn oss, men i dag klarer vi å omsette noen av sjansene våre i mål. Det var virkelig gøy å kjenne at vi i store perioder kunne spille jevnt med et eliteserielag, sa Ellstrøm etter kampen.

Kristian Ellstrøm var godt fornøyd med kampen, selv om det endte med tap. Foto: Anders Høilund

Rekrutteringen har ikke økt

— Målet for sesongen var å nå kvalifiseringen til elitedivisjonen. Det klarte vi. Kunstisbanen på Voldsløkka har gitt oss gode treningsforhold, men garderobeforholdene her er foreløpig ikke bra nok. Det er ikke varmt vann i dusjen og nå vi trener til klokka 21.30, må spillerne hjem for å dusje. Det blir sene kvelder, sier Erik Skrettingland etter kampen. Han er trener for Skeid sammen med en annen Skeid-veteran, Per Kåre Hagen. lagleder er Helge Holter.

— Det er god is, og godt lys her på kunstisbanen på Voldsløkka, men for klubben utenom A-laget har det ikke ført til noen økt rekruttering. Den må bli bedre, sa keeper Rune Stengelsrud.

Målet forsvares mot corner. Her har Skeid stablet spillerne inn i målet. Foto: Morten T. Iversen

Daniel Skrettingland forklarer det med at barna som sokner til Skeid-banen på Nordre Åsen ikke reiser til Voldsløkka for å gå på skøyter og trene. Han mener at det er et enormt potensial i alle ungene som holder til på Nordre Åsen og Grefsen. Med stabile isforhold og en kunstisbane på Skeid-banen kan rekrutteringen til bandyen nå gamle høyder, tror han.