Johnny Buduson begynner å finne fram til gammel form. Var en av Skeids beste mot Sandnes Ulf. Foto: Anders Høilund

Skeid med hjemmekamp på bortebane og en ny, spennende debutant

Det var ingen hjemmebanefølelse for Skeid da de spilte den første av sommerens hjemmekamper på Intility arena mot Sandnes Ulf.

Skeid og Sandnes Ulf spilte 0-0 på en iskald Intility arena søndag kveld. Mens det blir lagt nytt banedekke på Skeids hjemmebane på Nordre Åsen, må A-laget spille sine hjemmekamper Vålerengas hjemmebane, noen få kilometer lenger sør og øst i byen.

Resultatet 0-0 var helt greit i en kamp, som manglet temperatur og hvor Sandnes Ulf hadde de største sjansene, mens Skeid hadde de fleste.

• Skeid - Sandnes Ulf 0-0
  • Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier
  • Gule kort: Skeid; Hassan Yusuf, Ahmed El Amrani. Sandnes Ulf: Akinsola Akinyemi
  • Bytter Skeid: 61. min. Mustafa Hassan ut, David Hickson inn. 67. min. Andres Nuñez ut, Henning Andresen inn. 85. min. Daveid Tavakoli ut, Taofeek Ismaheel inn.

Ingen hjemmebanefordel

— Kunstgresset her var veldig deilig å spille på. Slikt er ikke vi vant til, men det var som å spille på nøytral bane. Vi ble for unøyaktige i pasningsspillet, spesielt i første omgang. Vi følte ingen hjemmebanefordel. Hadde kampen gått på Nordre Åsen, tror jeg vi ville ha vunnet, sa Skeids ving Johnny Buduson etter kampen.

Det var fryktet at mange skeidsupportere ikke ville møte opp til hjemmekampene på Valle. Men Skeidoksene var fulltallige på plass, mens de som følger laget mer sporadisk ikke møtte opp denne gangen. Tilskuertallet, 347, er likevel desidert lavest denne sesongen.

Ikke alle Skeid-tilhengere fant veien til Valle Hovin og den midlertidige hjemmebanen, men de mest engasjerte var på plass. Foto: Anders Høilund

Stolpe og ut

Skeid hadde den første avslutningen på mål, men utover i første omgang ble laget presset tilbake av Sandnes Ulf, og Skeids keeper Idar Nordby Lysgård må jobbe for å holde buret rent.

Allerede i det 12. minutt kommer omgangens største sjanse. Sandnes Ulfs gode midtbanespiller Vesa Laaksonen spiller fram Onyekachi Hope Ugwuadu, som får ballen forbi keeperen. Ballen triller sakte mot mål, men i stolpen og ut.

Skeid spiller unøyaktig og virker faktisk noe utilpass på det fine kunstgresset. Johnny Buduson får vist hurtigheten sin i et løp helt fra egen banehalvdel, men kommer ikke til noen god avslutning.

Tverrligger på gjestene

I andre omgang går Skeid rett på mål. Et innlegg fra høyre møtes av Hassan Yusuf inne i feltet, men han klarer ikke å styre det harde innlegget i mål. Bare sekunder senere kommer Mustafa Ahmad alene med Sandnes Ulfs keeper. Keeper Saku-Pekka Sahlgren konsentrerer seg tilsynelatende om å gå i kroppen på Skeidspilleren, og ikke på ballen.

Ballen går til side for mål, og dommeren gir frispark. Buduson viser igjen fart og teknikk ut på vingen, men innlegget går over David Tavakoli.

Omgangens største sjanse til Sandnes Ulf kom etter 85 minutter. Ballen går i tverrliggeren. Akkurat da var det mange Skeidokser som så for seg reprise med tap etter scoring i sluttminuttene, som i de to foregående seriekampene.

Hassan Yusuf og de andre skeidspillerne var uvante med det gode banedekket på Vålerengas bane. (arkivfoto fra banen på Nordre Åsen) Foto: Anders Vindegg

Spennende debutant

Etter 86 minutter tok Tom Nordlie ut sin toppscorer David Tavakoli og presenterte en debutant, Taofeek Ajibade Ismaheel (18). Han har bøttet inn mål på Skeid 2 og på juniorlaget. Han fikk vist, i noen hektiske sluttminutter, at han kan behandle en ball. Han kan bli en spilleren med x-verdi, noe Skeid trenger i OBOS-ligaen.

Medspiller Johnny Buduson er full av lovord for Ismaheel:

— Ja han er en spennende spiller. Jeg tror at han kan bli god, kanskje til og med vår beste spiller. Han trenger tid på å venne seg til vårt spillemønster, sier Buduson.

Spilletid gir selvtillit

Buduson kom tilbake til Skeid i fjor, etter blant annet å ha spilt for Haugesund i Eliteserien. Etter hvert ble det imidlertid lite spilletid på Buduson.

— Jeg føler at jeg begynner å finne tilbake til gammel form. Da jeg fikk lite spilletid mistet jeg selvtilliten. Det har tatt tid å bygge den opp igjen. Det går bedre nå, sier Buduson, som var sterkt delaktig i at Skeid avanserte til tredje runde i cupen.

Hvem som blir motstander i den kampen, blir snart avgjort. Hete tips går ut på at Norges fotballforbund i år, som i fjor, setter opp kampen Skeid-Vålerenga. Om det blir en realitet, vil Vålerenga få spille bortekamp på sin egen hjemmebane.

Skeid spiller bortekamp mot Start 2. juni.