Ayoub Aleesami og David Tavakoli ble Skeids målskårere mot Ålesund. Her fra en tidligere kamp på Nordre Åsen. Foto: Anders Vindegg

Skeid ble ett nummer for små borte mot Aalesund

� Aalesund er tyngre enn oss inne i boksen, sier Skeids assistenttrener Morten Berre. Torshovlaget hang godt med i banespillet, men AaFK vant 4-2 etter å ha laget tre mål på sju minutter.

I fjor høst spilte Aalesund FK i første divisjon og Skeid på nivå tre i norsk fotball. Da Skeid møtte AaFK i Jugendbyen var det Skeid som hadde de fleste sjansene fra start. Den gode perioden kulminerte med at Jonny Buduson  trakk seg inn fra vingen og skjøt, men Aalesunds keeper Andreas Lie reddet.

Tre baklengs på sju minutter

Aalesund – Skeid 4-2 (3-1) 4020 tilskuere Mål: 1-0 Aron Elís Thrándarson (17), 2-0 Daníel Leó Grétarsson (21), 3-0 Hólmbert Aron Fridjónsson (24), 3-1 Ayoub Aleesami (40), 4-1 Ståle Steen Sæthre (56), 4-2 David Tavakoli (72). Dommer: Mads Skarsem, Charlottenlund. Gult kort: Fredrik Carlsen, Jonas Grønner, Aalesund, Johannes Andres Nunez Godoy, Ayoub Aleesami, Skeid.

Deretter ble det alt for tydelig hvem som var favoritter i kampen. Skeid slet med å klarere og ble for puslete i duellene. Etter 24 minutter og tre sjanser, sto det plutselig det 3-0 til hjemmelaget.  Tre mål på sju minutter. Thrandarson, Gretasson og Fridjonsson stod for skåringene. Helt på slutten av førsteomgang klarte Skeid endelig å få ballen i mål. Ayoub Aleesami scoret etter corner. 3-1 til Aalesund etter første omgang.

Andreomgang endte 1-1 etter at Aalesunds forsvarsspiller Ståle Steen Sæthre var først på en retur fra Idar Nordby Lysgård i Skeid-målet. David Tavakoli fastsatte sluttresultatet til 4-2 da han reduserte for Skeid på et godt skudd etter 71 minutter på Color Line stadion.

Skeid i svarte bortedrakter kom til kort mot hardt satsende Aalesund FK foran noe over 4.000 tilskuere på Color Line stadion. Foto: Kim Aarli Larsen

Motstanderne er raskere, sterkere og mer kyniske enn de lagene Skeid har møtt de siste ni sesongene. Skeid har mange relativt små, lettbente og teknisk gode spillere. I møte med fysisk robuste lag kan dette bli en utfordring.

Tre midtstoppere ute til neste serierunde

— Jeg synes vi hang bra med i dag, men de er tyngre enn oss inne i boksen foran målene, og de slår bedre innlegg enn oss, sa Skeids assistenttrener Morten Berre etter kampen.

Berre var også lei for det andre gule kortet til Aleesami. To gule kort gjorde at midtstopperen måtte forlate banen i sluttsekundene.

Det gir automatisk en kamps karantene. Det betyr at Skeid må rokere litt på laget i neste seriekamp, som er mot Tromsdalen 21. april.

Trener Tom Nordlie pekte på den gode bredden i Skeids stall denne sesongen. Selv om midtstopperne Mats Andersen og forrige ukes debutant, Fredrik Berglie, er ute med skader i tillegg til Aleesamis karantene, så er det ingen krise, mente trener Tom Nordlie etter kampen.