PBE veggdyr plan- og bygningsetaten Oslo
Skadedyr har i lengre tid vært et problem for plan- og bygningsetaten i Vahls gate i Oslo. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .

Skadedyr funnet i veggene hos plan- og bygningsetaten i Vahls gate

I lengre tid har Oslo plan- og bygningsetat slitt med veggdyret skjeggkre i bygningen i Vahls gate. Nå har utleier Entra satt igang bekjempelse av skadedyrene.

— Ja, det er dessverre registrert skjeggkre. Huseier Entra har satt opp feller, og det er gjort funn flere steder i bygget, sier plan- og bygningsetatens kommunikasjonsdirektør Trude Isaksen til Estate nyheter.

Nå har utleier, Entra, satt i gang arbeidet med å forsøke å få bukt med skadedyrsproblemener hos den kommunale etaten. Det er Entra som eier bygningen i Vahls gate på Grønland i Oslo.

— Har tillit til at Entra rydder opp

— Skjeggkre trives i varmeisolerte og tørre bygg, og har mulighet til å utvikle seg. Per dags dato er det foretatt et omfattende kartleggingsarbeid i form av utplassering av et stort antall limfeller i Vahls gate 1, sier Entras kommunikasjonssjef Ida Kr. Schlotterbeck til Estate.

— Dette er selvfølgelig kjedelig, men vi har tillit til at Entra som huseier ordner opp, sier Trude Isaksen.

* VårtOslo skrev i en tidligere utgave av denne artikkelen at plan- og bygningsetaten har unntatt dokumenter om veggdyrproblemene fra offentligheten. Det stemmer ikke. Alle dokumenter har vært korrekt journalført i postjournalen til plan- og bygningsetaten, og er ikke unntatt offentlighet, opplyser etaten. VårtOslo beklager misforståelsen.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer