Stengte dører hos Scandinavian Leather Men i Nedre Slottsgate. Åpning blir det først dersom plan- og bygningsetaten godkjenner en søknad om bruksendring.

Sex- og fetisjklubben Scandinavian Leather Men i Nedre Slottsgate forblir stengt inntil videre. - Et unikt tilbud til en minoritet i byen

Sex- og fetisjklubben Scandinavian Leather Men (SLM) i Nedre Slottsgate ble stengt av kommunen. Selv hevder klubben det er rene formalia som må rettes opp i. Nei, svarer plan- og bygningsetaten og sier klubben nå pent må avvente saksbehandling.

Publisert

— Dette er en ren formalsak som krever detaljert dokumentasjon, noe som har vist seg tidkrevende å utarbeide, skriver festisjklubben Scandinavian Leather Men (SLM) på sin egen nettside.

I høst måtte SLMs lokaler i Nedre Slottsgate stenges. Ifølge plan- og bygningsetaten var ikke lokalene i lovlig forskiftsmessig tilstand. Stridens kjerne er ombygging av eksisterende lokaler og utvidelse av klubben.

Venstre: — Unikt tilbud for en minoritet i byen

— Nåværende styre i SLM ble gjort oppmerksomme på den manglende godkjenningen først da Oslo kommune truet med å stenge klubben dersom en formell søknad ikke ble sendt innen en gitt frist, opplyser SLM-styret på nettsiden.

Dette fikk Venstres gruppeleder i bystyret, Hallstein Bjercke, til å reagere. Han mente det måtte være mulig å få fortgang i prosessen hos plan- og bygningsetaten.

Hallstein Bjercke (V) mener Scandinavian Leather Men og klubblokalene representerer et viktig og unikt tilbud for en minoritet i Oslo.

— Dette er et viktig og unikt tilbud for en minoritet i byen vår, men det virker ikke som om kommunen spiller på lag i denne saken, skriver Bjercke i et spørsmål til byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG).

— Slik undertegnede oppfatter det er dette ren formalia som kan løses raskt hvis kommunen vil. Kommer byråden til å ta initiativ til å få løst denne saken raskest mulig, spør Bjercke.

— Behandler søknad innen lovpålagt frist

Nå har Marcussen svart Bjercke ved å legge frem et notat fra plan- og bygnignsetaten. Og saken blir neppe løst med det første. Plan- og bygningsetaten avviser nemlig at det dreier seg om "en formalia".

— Søknaden gjelder godkjenning i ettertid for bruksendring av verksted/lager til serveringslokale for klubben SLM, med tilhørende bygningsmessige arbeider. Tiltaket er en søknadspliktig bruksendring med krav om ansvarlige foretak, skriver etaten.

I svaret kommer det også frem at fetisjklubben i Nedre Slottsgate pent må stille seg i kø og avvente saksbehandlingen hos plan- og bygningsetaten.

— Fortsetter dialogen med kommunen

— Godkjenning av lokalet er derfor ikke kun å anse som en formalia, slik som antydet i e-posten. Vi vil behandle søknaden om rammetillatelse på vanlig måte innen lovpålagt frist, skriver etaten.

SLM har ikke gitt opp håpet om en gjenåpning. Og sier klubben jobber for å få godkjent lokalene.

— SLM fortsetter dialogen med huseier og kommunen for å få godkjenningen på plass raskest mulig. I klartekst betyr dette at SLM må stenge klubben fra 15. september og fram til Oslo kommune godkjenner lokalene slik de står, heter det på fetisjklubbens nettside.

Powered by Labrador CMS