Her settes Stortingets utstilling om demokrati og nettopp Stortinget opp i Akersgata på fredag.

Lanserer utstilling om Stortinget og demokratiet i Akersgata

Har du lyst til å kombinere en rusletur i sentrum med litt demokratisk utdanning? Av hensyn til smittevern, er sommerens formidlingstilbud på Stortinget flyttet utendørs til Akersgata.

Publisert

I fjor tok Stortinget imot over 2000 besøkende på omvisning gjennom sommerukene, men i år er dørene stengte for besøkende.

Denne helgen settes derfor utstillingen «Stortinget og demokratiet» opp i Akersgata, rett bak stortingsbygningen. Gjennom tekst og bilder viser utstillingen noe av det du normalt ville fått se og høre på en omvisning.

– Jeg er glad for at vi har fått på plass et formidlingstilbud utendørs, når vi dessverre må holde dørene stengt, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen i en pressemelding fra Stortinget.

Plansjene tar blant annet for seg temaer som lovgivning, åpningen av Stortinget, Stortinget og regjeringen, Stortinget og demokratiet, stortingsvalg, og ikke minst grunnloven.

Et innblikk i Stortinget

– Jeg håper forbipasserende i Oslo vil ha glede av å stoppe opp og få et innblikk i arbeidet på Stortinget. Og så gleder vi oss til å ta imot besøkende på omvisning når vi har mulighet til å åpne igjen, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

Utstillingen blir også gjort tilgjengelig digitalt på Stortingets nettsider, slik at også de som ikke befinner seg i Oslo kan oppleve den. Den blir stående i Akersgata til september.

Det blomstrer bak Stortinget.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS