Målscorerne Isabell Herlovsen og Marte Berget gratuleres av Ingrid Schjelderup. Foto: Morten M. Larød/Sportfoto.

Seks måneder uten hjemmetap for Vålerenga fotball etter kveldens kamp

Med spissduoen Marte Berget og Isabell Herlovsen på topp, ble det en viktig 2-1 seier for Vålerenga fotball damer mot Avaldsnes.

Hjemmelaget hadde en tydelig kampplan på å heve prestasjonen etter 2-1 tapet borte mot Røa i forrige serierunde, da lite fungerte for trener Monica Knudsen & Co.

Den vante 4-3-3 formasjonen ble lagt om til 4-4-2, med duoen Isabell Herlovsen og Marte Berget som spissmakkere. Det skulle vise seg å bli avgjørende.

Vålerenga-Avaldsnes

• Mål: Luana Paixao (24.min), Marte Berget (37.min) og Isabell Herlovsen (47.min)
  • Gule kort: Isabell Herlovsen (71.min)

Første mål til Avaldsnes

Men etter en jevn første halvdel i første omgang, var det gjestene fra Karmøy som kom best i gang.  Brasilanske Luana Paixao taklet ballen fra Sherida Spitse og fyrte av et skudd fra 20 meter som fant veien inn i lengste hjørnet.

Vålerenga lot seg ikke påvirke av scoringen og jobbet seg mer og mer inn i kampen, men gjestene var ikke ufarlige med sin kontringsstyrke. Likevel var det ikke mot spillets gang at utligningen kom.

Landslagsspiss Herlovsen fikk et oppspill, som hun fikk pirket mot spisskollega Berget. Hadelandsjenta vendte opp utenfor sekstenmeteren og regelrett tuppet ballen mot mål. Det kom noe overraskende på bortelagets keeper, som ikke kunne avverge at ballen trillet inn i hjørnet. 1-1 og Marte Bergets første scoring for høstsesongen var et faktum, og slik stod det seg til pause.

Raskt mål i andre omgang

De 242 publikummerne hadde knapt rukket å sette seg før ballen på ny havnet bak Avaldsnes danske landslagsmålvakt, Line Geltzer Johansen. Og denne gangen var rollene byttet om for duoen på topp.

Marte Berget skar inn i sekstenmeteren og istedenfor å gå for skuddet, spilte hun ballen uselvisk til Isabell Herlovsen, som fikk en enkel oppgave å trille ballen inn i det åpne målet. Det ga Oslo-laget mer vann på mølla.

Med godt kombinasjonsspill og ettertrykk i boks hang gjestene knapt med de første 15 minuttene i andre omgang. Andrine Tomter fikk avfyrt av et skudd med god retning mot mål, men en lang tå fra Avaldsnes fikk blokkert den gode retningen.

Sjanse på sjanse

Deretter jevnet kampen seg noe mer ut og Vålerenga la seg noe lavere i banen. Avaldsnes skapte noen halvsjanser, men ikke større enn at keeper Guro Pettersen hadde god kontroll. Hjemmelaget var på sin side hakket farligere, og etter drøye 70 minutter jublet Klanen for det alle trodde var en 3-1 scoring signert Herlovsen, men linjemannen vinket av for en hårfin offside.

3-1 kunne det også blitt da Marte Berget og Anne Lise Olsen kom i overtall mot en enslig Avaldsnes-forsvarer som rygget og rygget mot eget mål. Berget førte ballen og valgte å gå for skuddet fra sekstenmeters hold, men skuddet smalt i stolpen. Det gjorde riktignok ingenting, da dagens kampleder blåste sluttsignalet og Vålerenga kunne juble over 3 poeng.

Sterk hjemmestatistikk

Det betyr at den solide hjemmestatistikken med 6 måneder uten tap på Intility Arena fortsatt blir stående, noe som naturligvis gledet Vålerenga.

– Det var en digg og fortjent seier i dag! Og forhåpentligvis la Isabell og jeg inn noen gode aksjer for å fortsette på topp sammen, sier en smørblid Berget etter kampen.