Sagene ble til slutt, etter to ekstraomganger, kretsmester i fotball. Foto: Arvid

Sagene IF ble kretsmester i fotball

Sagene IF møtte Gamle Oslo fotballklubb i årets kretsmesterfinale i Oslo. Det måtte ekstraomganger til for å kåre en mester for seniorlag i Oslo Fotballkrets.

Kretsmesterskapet i fotball kårer det beste laget i fjerde divisjon eller lavere. I Oslo kåres kretsmestere i ungdoms-, senior- og old girls/boys-klassene.

På papiret burde årets bronselag fra 4. divisjon, Sagene IF, ha en lett oppgave med 5. divisjonskometene Gamle Oslo fotballklubb. Men at fotballen er rund, viste seg til fulle da lagene møttes til finale i OBOS Cupen, kretsmesterskapet, i Valhall Arena søndag kveld.

Gamle Oslo vant første

Gamle Oslo, for anledningen i gult og sort viste seg å være et godt trent og velspillende lag, ganske langt ut over hva man forventer å finne i femtedivisjon. Sagene som i utgangspunktet skulle være sterkest har ei lang skadeliste og stilte med åtte juniorspillere i stallen. De fysisk mer robuste gultrøyene fra Gamle Oslo åpnet målfesten og kunne gå til pause med en nettkjenning mot Sagenes null.

Gamle Oslo fotballklubb hoppet høyere og sparket hardere enn forventet. Foto: Arvid Sivertsen

Kampen ble stadig hardere fysisk og Gamle Oslo fikk en spiller utvist tidlig i andre omgang. Men selv med en mann mindre på banen beit de godt fra seg.

Dramatisk kamp

Cupfinaler skal jo være dramatiske, og det toppet seg da Gamle Oslos keeper reddet et straffespark. På grunn av feil da Sagene tok straffen, måtte den tas på ny. Mange tenkte nok at det ville ende 2 – 1 til rødtrøyene. Men Gamle Oslo utlignet og kampen gikk til to ganger femten minutter med ekstraomganger.

Så, bare minutter før full tid, satte Sagene inn vinnermålet og pokalen blir med hjem til Voldsløkka.

Gamle Oslos keeper måtte ut i full bredde i forsøkte på å nå ballen fra Sagene. Foto: Arvid Sivertsen

Gamle Oslo er klar for fjerdedivisjon neste år. Hvis de holder fram som de stevner, blir fjerde divisjon et kort opphold på veien oppover. Og er det noe Oslo trenger, så er det flere lag som kan slåss helt i toppen i norsk fotball.

Unggutten Teo Kibar Andresen ble kåret til kampens beste spiller. Sagene IF – Gamle Oslo:  3 – 2