Rusken informerer
Bjerkedalen borettslag
Rusken inviterer borettslag til å bli med på årets Vårrusken. Her med ruskengeneral Jan Hauger (t.h.), varaordfører Khamshajiny Gunaratnam og ruskenstyret i Bjerkedalen borettslag. Foto: Rusken

Rusken inviterer borettslag til å hjelpe til for å skape et rent og pent Oslo i 2018

— Vi ønsker at så mange borettslag som mulig melder seg på Vårrusken slik at vi får en ren og trivelig by, sier Ruskens kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Tobiassen Faane.

Rusken informerer
ANNONSØRINNHOLD

— Byen skal skinne til 17. mai, erklærer Ruskengeneralen, Jan Hauger. En mann man nesten må anta har det særdeles ryddig hjemme.

— Vi ønsker at alle Oslos innbyggere skal engasjere og ta vare på den flotte byen vår. I Vårrusken henvender vi oss til blant annet barnehager, skoler, borettslag, sameier, næringsliv, velforeninger og frivillige. Hvor vi blant annet har et tett og flott samarbeid med OBOS, sier han.

Rusken og OBOS
Forvaltningssjef i OBOS, Johnny Ademaj (f.v.), ruskengeneral Jan Hauger og kommunikasjonssjef i OBOS, Åge Pettersen (t.h.). Foto: Rusken

Norges største miljødugnad

— Vi er Norges største miljødugnad. Vi engasjerer jo et par hundre tusen mennesker gjennom alle Ruskens ulike aksjoner og aktiviteter i løpet av et år. Vårrusken er bare startskuddet for Rusken 2018, sier han.

— Vårrusken inviterer mange av Oslos befolkning til å bidra til en ren, ryddig og trivelig by. Hvor dugnadsarbeidere fra blant annet borettslag, boligsameier, velforeninger og hagelag rydder opp og samler inn avfall, eller ressurser på avveie som vi kaller det, sier Hauger.

Nå ønsker Rusken å oppfordre at så mange som mulig av disse vil melde seg på årets Vårrusken, som varer fra 16. april til 17. mai. Det er mulig å melde seg på allerede nå her.

— Et tegn på at våren starter

Det blir nesten som å banne i kirka: –– Trenger man Vårrusken, Jan Hauger?

— Vårrusken trenger vi veldig og er et godt startsignal på at sommeren er i anmarsj. Det sies at det som gjems i snø og kommer opp i tø. Og i år har det vært veldig mye snø, så det er veldig viktig at vi alle sammen kan stille opp å hjelpe til, sier Hauger.

Abildsø skole ved Østensjøvannet
Abildsø skole ved Østensjøvannet i forbindelse med Rusken. Foto: Rusken

OBOS: — Mektig imponert over Rusken

OBOS er en av Ruskens viktige samarbeidspartnere for å få informasjon ut til OBOS’ portefølje i Oslo-området. De har hele 405 borettslag og sameier i Oslo med 64 263 boliger.

Forvaltningssjef i OBOS, Johnny Ademaj er strålende fornøyd med samarbeidet.

— Jeg er mektig imponert over hva Rusken får til. De står for noen verdier som er veldig viktige for våre medlemmer, borettslag og sameier. Nå er OBOS over hele landet, men det betyr mye for oss at vi er med på å ta vare på Oslo by, sier Ademaj.

— Oslo-Rusken helt unik

Selv om det finnes Rusken-aktige initiativ i andre deler av Norge, mener forvaltningssjef Ademaj at det er noe helt spesielt med Oslos satsning.

— Alle andre kommuner er litt misunnelige på hvordan de har klart å få til en så flott satsning og at de har involvert både stat og kommune. Og etterhvert er det mange områder, som skolerusken og barnehagerusken, hvor Rusken har blitt helt unikt i Oslo, sier han.

— Borettslag og sameier er blitt veldig glade i aksjonen fordi Rusken har knyttet til seg både skoler og barnehager, som da fortsetter dugnadsånden som borettslagene holder ved like, legger han til.

Kongsveien barnehage og Rusken
Unge Ruskenentusiaster fra Kongsveien barnehage, med ruskengeneral Jan Hauger. Foto: Rusken

— Rusken har «alltid» vært der

Selve Rusken ble etablert i 1976 av ordfører Albert Nordengen.

– Jeg har vært i denne rollen i OBOS i ganske mange år og Rusken har «alltid» vært der. Det er et langvarig samarbeid og Rusken er som en del av oss. Det er et samarbeid vi setter veldig stor pris på, sier Ademaj.

Slik rydder dere nabolaget

Ryddeutstyr og gulrotpremier til barna kan hentes på Vårrusken-kontoret i Haraldsrudveien 20, som holder åpent 8-15 hver dag fra 16. april til 16. mai (utenom helligdager).

Og påmelding gjøres altså her.MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer