I dag ble regnbueflagget heist rundt hele rådhuset for første gang. Foto: Alexandra Bråten

Kommunen flagger med regnbueflagget rundt hele rådhuset

� Vi må kjempe sammen for å skape en inkluderende by. Oslo kommune tar denne jobben på alvor, sier ordfører Marianne Borgen.

Publisert

For første gang flagges det med regnbueflagg rundt hele Rådhuset i Oslo.

Det ble holdt appell av blant annet ordfører Marianne Borgen når flagget ble heist i rådhusets borggård klokken 12 i dag.

— Oslo kommune heiser også i år regnbueflagget. Det er jeg stolt over! sier ordfører Borgen.

— Vi er ikke i mål

— Oslo er landets hovedstad og vi ønsker å sende et sterkt signal om at Oslo skal være en by for alle. For dem som leter etter egen identitet og for dem som har funnet den og trenger trygghet for å leve den ut, sier ordføreren i en pressemelding.

Ordfører Marianne Borgen, Fredrik Dreyer og Brita Brekke med regnbueflagg utenfor rådhuset. Foto: Alexandra Bråten

— Lørdag går jeg sammen med tusenvis av andre i Pride-paraden. Kanskje går noen for første gang nettopp fordi noen andre gikk for dem i fjor. Vi må kjempe sammen for å skape en inkluderende by. Oslo kommune tar denne jobben på alvor, sier hun.

— Sammen med frivillige organisasjoner og sivile institusjoner står vi i kampen. Vi er ikke i mål, men vi er på vei. Den veien skal vi gå sammen.

Stolte av flaggheisingen

Oslo Pride har i ulike festivalformer blitt arrangert siden 1974. Det ble invitert internasjonale gjester til Oslo Pride som var til stede under flaggheisingen.

— Festivalen vår samler folk til fra hele landet, og tiltrekker seg besøk fra hele verden. Å heise regnbueflagget er en solidarisk handling overfor skeive i byen vår, og ikke minst overfor alle de tilreisende fra hele verden, sier Oslo Prides festivalsjef, Fredrik Dreyer.

— Vi er stolte av at Oslo kommune heiser regnbueflagget. Det sender et signal om at byen vår feirer mangfoldet, noe som ikke er en selvfølge, sier han.

Ikke alle føler seg trygge

Både Dreyer og Brita Brekke, leder av FRI Oslo og Akershus, arrangøren bak Oslo Pride, holdt appeller når flagget ble heiset i borggården.

Foto: Alexandra Bråten

— Vi har kommet langt i vårt arbeid for å øke kunnskap og å skape inkluderende holdninger i byen, både blant kommunens ansatte og oss som bor her. Men vi har fremdeles en vei å gå før alle kan leve livet som hele seg og føle seg trygge på jobb, skole, med familien og på gata, sier Brekke.

— Vi er stolte av at kommunen vår er med på laget i arbeidet som gjenstår før alle skeive kan leve fritt, hver dag, hele livet, sier hun.

Powered by Labrador CMS