Fredag for en drøy uke siden var sist folk kunne drikke alkohol ved utesteder etter midnatt. Da besluttet regjeringen å stenge kranene tidligere.

Mer festbråk for politiet etter tidlig skjenkestopp: - Mange telefoner fra frustrerte naboer

Fra lørdag 8. august ble det forbudt å servere alkohol etter midnatt. Men at alkoholserveringen nå stanser tre timer tidligere enn før i Oslo, gir ikke roligere netter for politiet eller folk som vil sove.

Publisert

Tirsdag sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at regjeringen bør se på beslutningen om å stenge alkoholservering på utesteder ved midnatt.

Han sa at han forstår at det er et ønske om å bremse alkoholservering. Men han stiller spørsmål ved om dette er riktig vei å gå.

— Jeg ønsker en dialog om begrensninger i skjenketider fungerer etter hensikten, sa Johansen på en pressekonferanse om smittevernsituasjonen i Oslo tirsdag.

— Færre oppdrag knyttet til uteliv

— Kanskje er det bedre at intakt skjer i kontrollerte former enn i private hjem og i offentlige parker, sa byrådslederen.

I Oslo har politiet ikke grunnlag for å si at de har roligere netter enn ellers etter at skjenkingen nå stanser tre timer tidligere enn vanlig.

— Vi har færre oppdrag knyttet til utelivsproblematikk, men det er ingen tvil om at vi har fått flere telefoner fra frustrerte naboer om feststøy enn ellers, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB søndag morgen.

Over hele landet melder politiet om festbråk og forstyrrelse av natteroen. Mange festglade ungdommer, som pleier å gå ut ved 23-tiden, har heller hele festen hjemme, forteller en operasjonsleder i politiet til NTB.

Powered by Labrador CMS