— Som byrådsleder ber jeg folk følge politiets råd, sier Raymond Johansen og ber folk droppe Pride-markeringen på Rådhusplassen mandag kveld.
— Som byrådsleder ber jeg folk følge politiets råd, sier Raymond Johansen og ber folk droppe Pride-markeringen på Rådhusplassen mandag kveld.

Raymond Johansen ber folk følge politiets råd og droppe Pride-markering på Rådhusplassen

En uavklart trusselsituasjon gjør politiet anbefaler at mandagens Pride-arrangement på Rådhusplassen ikke holdes. Byrådsleder Raymond Johansen ber folk følge rådet.

Publisert

— I ettermiddag har politiet kommet med nye råd, og bedt Oslo Pride utsette sitt arrangement på Rådhusplassen i kveld, skriver Raymond Johansen på Facebook mandag ettermiddag.

— Dette tar Oslo kommune til etterretning, og som byrådsleder ber jeg folk følge politiets råd, skriver han.

— Vi deler alle sorgen

Samtidig skriver han at kommunen står skulder ved skulder med Oslo Pride, det skeive miljøet og deres arrangementer i tida som kommer.

— Vi deler sorgen med alle som ble rammet av terrorangrepet i helga. Oslo er, og skal alltid være en åpen, inkluderende og tolerant by. Vi skal vise kjærlighet og omtanke for hverandre.

— Vi skal vise de hatefulle og terroristene at de aldri skal vinne. Alle har rett til å være den de er og elske den de vil, skriver Johansen.

Til Aftenposten opplyser politiet at årsaken til at de anbefaler å ikke avholde markeringen, er at det opprinnelig var skissert et mindre arrangement enn det som nå ligger til grunn for vurderingen.

Powered by Labrador CMS