Gatas Parlament Valle Hovin
Elling Fragatas (t.v.) og Jester i Gatas Parlament på Valle Hovin under innspillingen av supporterlåta til Vålerenga Kvinner. Foto: Anders Grydeland

Rap-gruppa Gatas Parlament hyller Vålerenga Kvinner i ny cupfinalelåt

Bland en dash afrobeat, en dråpe feminisme, ispedd en nøyaktig oppmålt håndfull dansbar sosialrealisme og lokalpatriotisme. Hva blir det? Helgas cupfinalelåt.

Gatas Parlament hyller Vålerenga kvinner i deres nye og offisielle cupfinalelåt. VIFs damelag spiller i sin første cupfinale noensinne i morgen.

— Vi har fått med oss VIF Damer til å synge refrenget. De synger akkurat passe vakkert til at låta funker som stadionlåt, sier Jester fra Gatas Parlament.

Hyller damelagets cup-innsats

Lørdag møter Vålerenga Avaldsnes i cupfinale på Telenor Arena. Det blir altså damelagets første cupfinale noensinne. Det ville Gatas Parlament hylle når de laget cupfinalelåt.

Inspirasjon har de hentet fra feministiske sommerleire på 80- og 90-tallet. Det har gitt en cupfinalelåt med allsangpotensial.

— Kicker ræv og sparker ball

Selv omtaler bandet låta som en dash afrobeat, en dråpe feminisme, ispedd en nøyaktig oppmålt håndfull dansbar sosialrealisme og lokalpatriotisme.

— Dette er damer som kicker ræv og sparker ball! Og vi har allerede for årevis sida flagga enga-fargene, så dette ble en takknemlig oppgave for oss før neste album kommer til våren, sier Elling Fragatas (Borgersrud).

Dette er faktisk den sjette supporterlåta som Vålerenga får fra Gatas Parlament. De ga ut samleplata «Velkommen hjem» tidligere i år, hvor de har samlet alle sine supporterlåter til Vålerenga.

Kampen spilles lørdag 18.11 klokken 16 på Telenor Arena.

Vålenga jenter singelcover
Låta ble lansert som singel i går. Dette er platecoveret, tegnet av Elling Fragatas.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer