Ragne Wiklund debuterte i OL med 5.-plass på 3000-meteren lørdag og var en outsider med tanke på medaljeplass på 1500 meter.

Oslos skøytehåp i OL, Ragne (21), var medaljeoutsider på 1500. Men det holdt ikke helt inn

Ragne Wiklund måtte ta til takke med 12.-plass på kvinnenes 1500 meter skøyter i Beijing-OL mandag. Tittelforsvarer Ireen Wüst (35) vant gull igjen.

Ragne Wiklund debuterte i OL med 5.-plass på 3000-meteren lørdag og var en outsider med tanke på medaljeplass på 1500 meter. 21-åringen fikk det ikke til å stemme i nest siste par med Brittany Bowe fra USA.

Bowe var medaljekandidat og slo Wiklund, men endte på 10.-plass. Den norske løperen klokket inn på 1.56,46, et stykke unna sitt beste.

Wüst forsvarte gullet

— Jeg føler jeg kommer greit i gang og går en grei første sving. Det er et litt masete løp, jeg får ikke skyvene mine sideveis, og det går ikke fort nok, oppsummerte Wiklund til Discovery om det skuffende løpet.

Både Wiklund og Bowe havnet langt bak gullvinneren fra OL i 2018, Ireen Wüst, som ledet før favoritten Miho Takagi skulle gå i siste par. 27-åringen fra Japan er verdensrekordholder på distansen med tiden 1.49,83 og var storfavoritt før løpet.

Hun klarte heller ikke denne gangen å slå Wüst, som var alene om å beseire Takagi i OL for fire år siden.

Wüst satte olympisk rekord med 1.53,28, nok en meritt for den nederlandske OL-dronningen.

Mandagens gull var 35-åringens sjette OL-gull i karrieren. Det var også hennes tredje på distansen, etter at hun vant samme øvelse i Vancouver i 2010 og som nevnt i Pyeongchang i 2018.

Takagi endte med sølv igjen, 0,44 sekund bak Wüst. Nederland stakk også av med bronsen, som ble vunnet av Antoinette de Jong.

Skuffende debut

Sofie Karoline Haugen gjorde sin OL-debut på mandagens 1500 meter. Hun endte på 28.-plass.

— Det var veldig gøy å få en debut, men selve løpet var litt stresset hele veien, egentlig. Jeg er skuffet over løpet mitt, men nå er jeg i gang, sa Haugen etter sitt løp.

Hun får en ny sjanse i Beijing-lekene torsdag. Da skal hun og Wiklund gå 5000 meter. Der håper Wiklund å revansjere en skuffende forestilling på 1500-meteren.

— Nå skal jeg grave meg ned litt til, og så skal jeg omstille meg til 5000-meteren, sa Wiklund om konkurransen som kommer.