Rådhusbrygge 2
Slik vil den nye Rådhusbrygge 2 se ut. Illustrasjon: Bar Bakke Arkitekter

Rådhusbrygge 2 gjenåpner i september, klar for charterbåtene

Når Rådhusbrygge 2 åpner i september, har den vært stengt for vedlikehold i ca ett år. Nok en gang kan charterbåtene fortøye utenfor Rådhuset.

I over 100 år har Rådhusbrygge 2 vært fortøyningspunkt for båter i trafikk til og fra sjøsiden av Oslos rådhus. I 2012 fikk brygga store skader, og det ble slått fast at hele brygga måtte totalrehabiliteres.

Hele bærekonstruksjonen byttet ut

Når brygga nå endelig står ferdig i høst, er hele bærekonstruksjonen rehabilitert, og trevirke er byttet ut med stål og betong. Strøm- og vannforsyningen til båtene er lagt under dekket på brygga.

Slik så Rådhusbrygge 2 ut før oppgraderingen. Foto: Chris Nyborg/Wikimedia Commmons

På brygga vil det settes opp benker, hvor folk kan slappe av i. Et felt av brygga vil lages i glass, som gir mulighet for å titte ned og få med seg livet på sjøbunnen under brygga.

Dyrere enn forventet

Rehabiliteringsprosjektet har både blitt noe forsinket og dyrere enn forventet. Dette skyldes at anleggsfirmaet ALTI Bygg & Anlegg måtte bytte ut hele bærekonstruksjonen. I tillegg fant anleggsarbeiderne forurensede fyllmasser ved brygga som måtte fjernes og tas hånd om på en forsvarlig måte, før prosjektet kunne sluttføres.

Prosjektet koster rundt 32 millioner kroner.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer