kiwi knivstikking
En kvinne ble torsdag knivstukket på denne Kiwi-butikken i Oslo. En 20 år gammel russisk mann ble pågrepet. Han sa selv at knivangrepet var terror. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

PST frafaller terrorsiktelse etter Kiwi-knivstikking

Terrorsiktelsen mot russeren som knivstakk en kvinne i en Kiwi-butikk i Oslo, kommer til å bli frafalt, bekrefter Politiets sikkerhetstjeneste.

Mannen er foreløpig erklært strafferettslig utilregnelig og skal underlegges en grundigere vurdering av rettspsykiatrisk sakkyndige, opplyste advokat Ola Lunde til NRK tirsdag. Den russiske mannen er fortsatt siktet for selve knivstikkingen, men PST mistenker ham ikke lenger for å ha begått handlinger i terrorøyemed.

PST bekrefter at terrorsiktelsen blir frafalt.

Tvungent psykisk helsevern

Lunde sier til TV 2 at mannen mest sannsynlig vil bli dømt til tvungent psykisk helsevern, hvis psykiaterne opprettholder oppfatningen av ham som psykotisk og utilregnelig på gjerningstidspunktet.

Den russiske mannen stakk en 25 år gammel kvinne med kniv i en Kiwi-butikk i Oslo sentrum i midten av januar i år. Kvinnen ble kritisk skadd, men er nå utenfor livsfare.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer