Hva mener Oslo-velgerne?
Iffit Qureshi er bekymret over mangelen på tiltak rettet mot eldre i Groruddalen. Foto: Privat
— Politikerne må bli flinkere til å gjennomskue rasisme, mener Iffit Qureshi (52)
� Det er få politikere som vet hvordan de skal argumentere mot rasistiske utsagn. I stedet kaller de renspikka rasisme for "innvandrerkritiske meninger", mener Iffit Qureshi (52), forfatteren og fotografen bak Humans of Oslo.
Navn: Iffit Qureshi
Alder: 52
Bosted: Groruddalen
Aktiv med: Fotokunstner, forfatter og foredragsholder. Står bak Min Vakre By Oslo og Humans of Oslo
Hva burde Oslos politikere fokusere mer på?
Hva mener Oslo-velgerne?
- Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
- Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
- Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side
eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no
— Problematikken rundt rasisme og diskriminering. Det er få politikere som vet hvordan de skal argumentere mot rasistiske utsagn. Mange klarer heller ikke å gjennomskue det, og velger å kalle det for "innvandrerkritiske meninger", når en god del av det er renspikka rasisme.
— Så trenger vi et bedre helsetilbud. På grunn av både egen helse og nær slekt, har jeg vært mye inn og ut av sykehuset de siste fem årene. Det sjokkerer meg hvor skittent noen av sykehusene er. I tillegg blir ikke sykehuspersonalet verdsatt nok. Mange er overarbeidet og underbetalt, og dette går jo ut over pasientene. Samtidig trenger vi flere helsepersonell med flerkulturell kompetanse.
Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?
— Vi har fått en mer miljøvennlig by med mindre biltrafikk i sentrum. Personlig har jeg aldri kjørt så mye kollektivt som jeg har gjort de siste to årene. Hvis vi skal begrense den globale oppvarmingen, må vi leve mer bærekraftig.
Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?
— Jeg bor i et området med mange pensjonister. De får ikke besøk og sitter veldig mye hjemme. Det er mulig det kommer noen innom fra bydelen en gang i uken, men mange av dem har behov for mer hjelp og støtte. Naboen min får varm mat kun én gang i uken, ellers spiser hun mye tørt brød og pålegg. Det er trist å være vitne til denne ensomheten. Det er ikke slik det burde være.
— Selv bor jeg i Groruddalen, og her har det dukket opp mange gode tilbud de siste årene. Men jeg merker at det å inkludere folk med minoritetsbakgrunn ikke er ordentlig på plass. Jeg tror dette handler om at de fleste som ansettes er etniske nordmenn, med ellers lite kontakt med nærmiljøet.
Har du et favoritt-sted i Oslo?
— Bygdøy og Huk er mitt yndlingssted. Der går jeg alltid for å svømme eller finne roen.
* Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg