Guri Melby og sykler i rådhusets kjeller
-- Vi gir ikke opp og kommer til å fortsette å jobbe for at Oslo skal få trygg sykkelparkering også for andre enn politikerne i rådhuset, sier Venstres Guri Melby mens hun viser frem sin el-sykkel i rådhusets kjeller. Foto: Arnsten Linstad

Politikerne har trygg sykkelparkering i rådhuset – stemte ned forslag om å gi Oslo-folk det samme

I kjelleren på rådhuset kan politikere parkere dyre tohjulinger trygt bak låste dører. Da Venstre foreslo å gi vanlige folk det samme i sentrum, ble de nedstemt av bystyreflertallet.

— Fryktelig synd. Vi ønsker færre biler og flere syklende i sentrum. Da burde vi sørge for at folk kan parkere syklene sine like trygt som vi politikere får lov til i rådhus-kjelleren, sier Venstres Guri Melby til VårtOslo, mens hun viser hvordan både folkevalgte og ansatte hver dag kan sette syklene gjemt unna alle sykkeltyver.

Sykler i rådhusets kjeller
Politikernes sykler sto trygt parkert på rekke og rad da bystyreflertallet stemte ned Venstres forslag om å gi vanlige folk like trygg sykkel-parkering. Foto: Arnsten Linstad

Få steder å parkere dyre el-sykler

Da bystyret behandlet revidert budsjett for Oslo sist uke hadde bystyret over 750 millioner kroner ekstra til en rekke gode formål. Venstre foreslo å sette av ti millioner kroner til trygg og sikker sykkelparkering i Oslo sentrum.

— Vi hadde i det minste håpet at de rødgrønne partiene ville støtte forslaget. Venstre støtter de rødgrønne i at Oslo må ha flere sykkelveier og bedre tilbud til syklister. Dessverre er det et problem at folk med dyre el-sykler har få steder med trygg og sikker parkering i sentrum. Vårt forslag kunne vært en god start på å løse dette problemet, mener Guri Melby.

El-sykler rådhuset
Rådhuset har ikke bare trygg sykkel-parkering. Ansatte og politikere kan også gratis låne el-sykler fra rådhusets sykkelgarasje. Foto: Arnsten Linstad

Stenger sentrum for biler, stemmer mot sykkelparkering

I samme møte som Venstre-forslaget ble nedstemt fikk Ap/SV/MDG-byrådet flertall for å starte arbeidet med å stenge sentrum for privatbilisme. Miljøpartiet de Grønne har hatt bilfritt sentrum og bedre sykkelveier som fanesak siden før valget for to år siden. Men partiets bystyre-politikere støttet ikke forslaget om å sette av ti millioner kroner til sykkelparkering i sentrum.

— Nei, det er opposisjonens privilegium å foreslå alle mulig gode saker. Men vi er nødt til å holde oss til den avtalen som er inngått med Ap, SV og Rødt, sier MDGs gruppeleder Harald A. Nissen.

— Men er ikke dette et forslag som er bra for «sykkel-partiet» MDG? Vil dere kunne støtte dette ved neste korsvei?

— Jo, det er bra å sørge for trygg sykkelparkering. Og MDG vil kunne støtte dette i fremtiden. Men nå er vi nødt til å opptre ansvarlig for å saldere dette reviderte budsjettet, sier Nissen.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer