Politi brannstiftelse justisminister Tor Mikkel Wara
I januar rykket politiet ut og etterforsket en mulig brannstiftelse ved huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Foto: Ole Kristian Bjellaanes / NTB scanpix

Politiet: — Ufarlig gjenstand ved justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo

Politiets bombegruppe kunne ved 20-tiden mandag kveld slå fast at den mistenkelige gjenstanden ved Frp-statsrdådens bolig i Oslo er ufarlig.

Det var ved 19-tiden at politiet fikk melding om funn av en mistenkelig gjenstand utenfor justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) bolig i Oslo.

Politiets bombegruppe ble sendt ut for å undersøke gjenstanden, og like før klokken 20 konkluderte de med at gjenstanden er ufarlig, melder TV 2.

I midten av januar måtte politiet rykke ut etter en brannstiftelse ved boligen til justisministeren.

PST etterforsker tidligere sak

De siste månedene har politiet rykket ut til Waras bolig flere ganger. I midten av januar i år var det et branntilløp i søppelkassen utenfor Frp-politikerens bolig.

Overfor NTB bekreftet seniorrådgiver Martin Bernsen i PST at de har overtatt etterforskningen av det som kan ha vært en påsatt brann i søppelkassen

– Vi er orientert av Oslo politidistrikt om at det har vært en hendelse ved Waras hus i ettermiddag, sa Bernsen.

Natt til 6. desember i fjor ble huset og bilen til justisministeren tagget med ordet «rasist» og tegningen av et hakekors. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på en bil som sto parkert ved huset, noe som ble ansett som et forsøk på å tenne på bilen eller en trussel om det.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer