Norges største moské, Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Politiet setter inn sikkerhetstiltak ved Oslo-moskéer

Politiet i Oslo sier at flere moskeer har vært i kontakt med dem, og at de setter inn sikkerhetstiltak rundt moskeene etter angrepet på New Zealand.

— Vi har en løpende dialog ut ifra behovene til moskeene. Vi prøver å ivareta sikkerheten med mer synlig patruljering og trygghetsskapende tiltak, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth til NRK.

Talsperson Ikhlaq Ahmad i Islamic Cultural Centre Norway fordømmer angrepet i Christchurch på det sterkeste, og sier det gir vonde assosiasjoner til 22. juli 2011 i Norge.

— Dette angrepet må sees i sammenheng med økende islamofobi og konspirasjonsteorier mot muslimer, også i Norge, uttaler Ahmad.

— Er ekstra på vakt

— Vi har bestemt oss for å trappe opp sikkerheten og vaktholdet under dagens bønn. Vi tar sikkerheten for våre besøkende på høyeste alvor, legger han til.

Minareten på moskeen til Islamic Cultural Center i Oslo sett fra taket til nabobygården. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Islamsk Råd Norge opplyser på sin Facebook-side at de er i løpende kontakt med politiet.

— Norge har ingenting å være bekymret for, men for ordens skyld øker vi sikkerheten utenfor med ekstra mannskaper. Dersom dere ser noe mistenkelig, så ta direkte kontakt med politiet, heter det.

Ber publikum melde trusler

Muslimsk Dialognettverk (MDN) går ut med en oppfordring om økt sikkerhet i Norge.

— Vi oppfordrer alle moskeer i Norge til å være ekstra på vakt og samarbeide med lokalt politi om sikkerhetstiltak i moskeene, skriver de i en uttalelse der de fordømmer terrorangrepet på New Zealand.

Det er et 30-talls moskéer i Oslo. Nå går politiet ut på sin hjemmeside og forsikrer publikum om at det blir lagt vekt på trygghetsskapende tiltak.

Politiet oppfordrer også publikum til å melde inn trusler og hatefulle ytringer via en egen nettside.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer