Paulikor
Paulikor er Oslos største kirkekor med 60 medlemmer. Foto: Elisabeth Kallinen

Paulikor synger vakre koraller til stygge ord om å korsfeste Jesus i Sofienberg kirke

Denne helga fremfører Paulikor verket Johannespasjonen i Sofienberg kirke. De har brukt helt høsten og våren på å forberede seg.

– Johannespasjonen er vakkert. Og storslått. Men vanskelig å lære, vanskeligere enn for eksempel Juleoratoriet. Så dette er et stort løft for koret, faktisk det største for koret noensinne, sier kormedlem Gyrid Listuen.

Hører på Bach hver dag

Sofienberg kirke
Sofienberg kirke ligger i Sofienbergparken. Kirken egner seg for korsang. Foto: Paulus og Sofienberg menighet

Paulikor er det største kirkekoret i Oslo, med 60 sangere. Sofienberg kirke er stedet hvor de synger. For å forberede seg til den store konserten øver koret en gang i uka. I tillegg må alle kormedlemmene øve mye hjemme. Et vanlig hjelpemiddel er øvingsfiler på internett.

– Det er veldig spennende å gå så langt inn i Bach sin musikk. Selv hører jeg han på øret hver dag, sier Listuen, som synger førstealt.

Påskefortellingen og korsfestelsen

Stykket inneholder vakre koraller og stygge tekster. Handlingen tar utgangspunkt i påskefortellingen, fra Jesus ble tatt til fange, korsfestet og begravet. Det handler om drap og svik og varer i over to timer.

Per Kristian Amundrød
Per Kristian Amundrød er dirigent for Paulikor. Ellers synger han i vokalensemblet Nordic Voices. Foto: Anne Sofie Stumo

Dirigent er Per Kristian Amundrød, som også er sanger i det internasjonalt anerkjente vokalensemblet Nordic Voices. Orkesteret er Paulus Barokk.

Konserten er åpen for alle og koster 250 kroner i døra.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer