buss
En buss i retning Bygdøy begynte å trille i Fagerheimgata mens sjåføren var ute. En snarrådig passasjer grep inn og stanset bussen. Illustrasjonsfoto: Sporveisbussene AS

Passasjer skadd da førerløs buss begynte å trille på Torshov

Da bussen begynte å trille nedover Fagerheimgata mens sjåføren var ute, grep en snarrådig passasjer inn. Sjåføren var trolig gått ut av bussen fordi han ville undersøke om noe var galt, og da begynte kjøretøyet å rulle.

En person måtte kjøres til legevakt med ryggsmerter. Men ingen andre ble skadd etter at den snarrådige passasjerene fikk stanset bussen i Fagerheimgata.

Da bussen uventet begynte å trille kom sjåføren løpende langs utsiden, forteller et øyenvitne til Dagbladet.

Kastet seg frem og tro inn bremsen

En passasjer fikk kastet seg fram og tråkket på bremsen i bussen, melder politiet på Twitter. En av de om lag 30 andre passasjerene kom til skade da bussen plutselig stanset.

— Det vi vet så langt er at bussjåføren ikke var i bussen da den begynte å rulle bakover. En passasjer tråkket på bremsen, og da falt en av passasjerene. Passasjeren som falt har smerter i ryggen, og er kjørt til Oslo kommunale legevakt for ytterligere behandling, sier politiets operasjonsleder Line Skottli.

Bussen ble tauet inn for teknisk undersøkelse etter hendelsen opplyser operasjonslederen NTB.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer