Venstres Guri Melby vil stanse nedleggingen av Ullevål sykehus. Her ser vi en demonstrasjon mot nedleggelsen på Jernbanetorget i desember.

Venstre på Stortinget gjør nytt forsøk på å stoppe nedleggingen av Ullevål

Venstre-leder Guri Melby krever stans i arbeidet med nedleggelse av Ullevål sykehus og bygging av nytt sykehus på Gaustad. Melby legger i dag fram forslag om dette i Stortinget sammen med andre stortingsrepresentanter fra Venstre.

Publisert

- Kuttene på Oslo universitetssykehus svekker noen av de beste medisinske fagmiljøene vi har, sier Venstre-leder Guri Melby og Venstres helsepolitiske talsperson Alfred Bjørlo til VårtOslo.

— Hundretusener av mennesker risikerer å få et dårligere helsetilbud dersom sykehusplanene gjennomføres, men helsemyndighetene vil ikke lytte selv om fagfolk og ansatte gang på gang har advart,

Venstre ber regjeringen umiddelbart stanse arbeidet med nedleggelse av Ullevål og bygging av nytt sykehus på Gaustad. Partiet ber også regjeringen legge fram en fullstendig risikoanalyse knyttet til byggingen.

Sa opp i protest

Forslagene tirsdag kommer i kjølvannet av oppmerksomheten rundt Ullevål sykehus, der 14 av 25 intensivsykepleiere ved thoraxkirurgisk avdeling har sagt opp i protest.

Bare i 2023 varsler Oslo Universitetssykehus at de skal kutte 400-500 årsverk. Fødetilbudet vil bli redusert med 2-4 fødestuer og ABC-klinikken legges ned fra 4. mars. Thoraxkirurgisk avdeling skal sommerstenges.

Det skal kuttes i omsorgen for nyfødte og barn med behov for intensivbehandling, i psykiatri og i behandling til rusavhengige. Kuttene har allerede medført at mange ansatte, både ved fødeavdelingene og ved thoraxkirurgisk avdeling, har sagt opp sine stillinger.

Venstre-leder Guri Melby

— Dramatiske konsekvenser

— Konsekvensene for folks helsetilbud er dramatiske, og det før spaden er satt i jorda. Derfor ber vi nå om en timeout, sier Melby og Bjørlo i en felles uttalelse.

Bjørlo tror det er en reell sjanse for at forslaget går gjennom.

– Vi må iallfall gjøre det vi kan for å stoppe det.

— Dagens planer for sykehusutbygging i Oslo må stanses før det er for sent. Det er behov for å planlegge nye sykehus i Oslo på en annen måte, som legger til rette for en trinnvis utvikling av Ullevål Sykehus som komplett regionsykehus, og nytt lokalsykehus på Aker. Det medfører betydelig lavere økonomisk og helsefaglig risiko, sier Melby.

Powered by Labrador CMS