Togstrekningen mellom Bergen og Oslo går ikke fredag morgen på grunn av dårlig vær. Illustrasjonsfoto av tog på vei inn til Oslo S.
Togstrekningen mellom Bergen og Oslo går ikke fredag morgen på grunn av dårlig vær. Illustrasjonsfoto av tog på vei inn til Oslo S.

Uværet i Sør-Norge stenger Bergensbanen fra Oslo

Fredag morgen er de fleste fjellovergangene i Sør-Norge stengte eller har kolonnekjøring på grunn av dårlig vær. Bergensbanen fra Oslo går ikke.

Publisert

Bergensbanen mellom Hallingskeid og Myrdal er stengt på grunn på snøras. Det betyr at togstrekningen mellom Bergen og Oslo ikke går.

Det er et omfattende rydningsarbeid, og strekningen vil være stengt inntil videre, opplyser Bane Nor.

– Vi har ikke full oversikt over omfanget av skadene etter snøraset. Strekningen vil være stengt inntil videre, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Det er ikke satt opp noen alternativ transport på strekningen, opplyser kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy.

Stengte fjelloverganger

Ved 6-tiden fredag morgen er både riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 Vikafjell stengt. Det samme gjelder riksvei 13-strekningen over Horda i Ullensvang, som er stengt på grunn av snøskred.

Også fylkesvei 50 Aurland-Hol, fylkesvei 51 Gardi-Bygdin og fylkesvei 53 Tyin-Årdal stengt på grunn av uværet, ifølge Statens vegvesen.

Torsdag kveld ble E6 over Dovrefjell stengt på grunn av uværet. Det samme gjelder for fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet.

Det er kolonnekjøring på E134 Haukelifjell og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet, mens både E16 Filefjell og riksvei 15 Strynefjell er åpen for trafikk. Sistnevnte strekning kan bli stengt på kort varsel.

Powered by Labrador CMS