Det brenner kraftig i en lastebil på E6 ved Bryn senter.

Storbrann i lastebil på E6: Bryn senter evakueres og T-banelinjer stengt

Det brenner svært kraftig i en lastebil på E6 ved Bryn i Oslo. Trafikken er stengt i begge retninger og det ligger an til store forsinkelser. Flere T-banelinjer er også stengt, i tillegg til Bryn senter.

Publisert

OPPDATERING kl15.26: Brannen er slukket av Brannvesenet. T-banetrafikken kommer i gang igjen i løpet av kort tid.

Lastebilen står i vestgående retning ved Bryn senter, noen kilometer fra Oslo sentrum. Trafikken ble sperret i begge retninger, og politiet varsler at brannforløpet vil bli langvarig.

Brannvesenet oppfordrer alle i området Bryn, Høyenhall, Manglerud og omegn om å holde alle vinduer lukket på grunn av stor røyutvikling.

– Det er så kraftig brann og røykutvikling at vi ikke kan nærme oss lastebilen ennå. Det er harpiks eller kvae i lasten som gjør at det brenner så kraftig, sier operasjonsleder Svein Christian Lie til NTB litt etter klokken 14.30.

Lie sier at de foreløpig ikke kan si noe om situasjonen til føreren av lastebilen, eller om noen er skadd.

Brynstunnelen stengt

Veitrafikksentralen øst skriver at også Brynstunnelen er stengt. De anmoder at man bruker E18 Mosseveien istedenfor og varsler store forsinkelser utover kvelden.

Politiet har satt opp en sikkerhetssone på 50 meter, men ifølge Lie er det ikke snakk om spredningsfare, da bilen står sentralt plassert på E6.

– Vi ber om at alle beboere i nærheten lukker vinduer og dører, og at folk holder seg unna ulykkesområdet.

Bryn senter er evakuert som følge av røykutviklingen, skriver politiet på Twitter.

Foto: Dag Kjørholt / NTB

Stengte T-banelinjer

Brannen får også konsekvenser for flere T-banelinjer. Sporveien skriver at linje 2 Ellingsrudåsen og Linje 3 Mortensrud er stengt.

Oslo politidistrikt meldte om brannen klokka 14.16.

Her er et videoopptak tatt fra t-banen:

Powered by Labrador CMS