Sirin Stav (t.h.) erstatter Lan Marie Berg som Oslos nye miljø- og samferdselsbyråd. Her fra 1. mai-toget i 2019.

Sirin Stav tar over etter Lan Marie Berg: – Lan er et stort forbilde

Raymond Johansens nye byråd er konstituert. Som ventet ble Lan Marie Berg erstattet av Sirin Stav som ny miljø- og samferdselsbyråd.

Publisert

– Lan er et stort forbilde for meg og jeg har jobbet tett med henne i mange år. Jeg har stor respekt for arbeidet hun har lagt ned, sier Sirin Stav til NTB.

Klokken 12 torsdag ble hun presentert som ny byråd for miljø og samferdsel i Oslo på trappa utenfor rådhuset, etter at det nye byrådet ble konstituert en time tidligere.

Sirin Stav har til nå vært gruppeleder for MDG i Oslo og har ledet Samferdsels- og miljøutvalget i bystyret. det var på forhånd ventet at hun ville ta over etter Berg, som i forrige uke gikk av etter mistillit fra flertallet i bystyret i Oslo.

– Sirin Stav har stor kunnskap om sakene i miljø- og samferdselssektoren, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) da han presenterte det nye byrådet i Oslo klokken 12 torsdag.

Bortsett fra at Stav erstatter Berg er det ingen endringer i byrådet i Oslo.

Byrådsleder Raymond Johansen presenterte torsdag sitt nye byråd. På trappa bak står (f.v.) byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal (SV), byråd for finans Einar Wilhelmsen (MDG), byråd for byutvikling Hanna Marcussen (MDG), byråd for eldre, helse og innbyggertjenester Robert Steen, byråd for miljø og samferdsel Sirin Stav (MDG, ny) og byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen (Ap).

Samme personer i "nytt" byråd

Det nye byrådet vil også styre på den samme byrådsplattformen som de har styrt etter siden 2015. Arbeiderpartiet, SV og MDG vil også inngå en ny avtale om samarbeid.

Oslo har med dette et styringsdyktig byråd med et flertall bak seg i bystyret, sier Johansen.

Johansens andre byråd ble konstituert torsdag og består av følgende medlemmer:

* Byrådsleder: Raymond Johansen (Ap).

* Byråd for finans: Einar Wilhelmsen (MDG).

* Byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester: Rina Mariann Hansen (Ap).

* Byråd for eldre, helse og innbyggertjenester: Robert Steen (Ap).

* Byråd for oppvekst og kunnskap: Inga Marte Thorkildsen (SV).

* Byråd for miljø og samferdsel: Sirin Stav (MDG, ny).

* Byråd for byutvikling: Hanna Marcussen (MDG).

* Byråd for næring og eierskap: Victoria Marie Evensen (Ap).

* Byråd for kultur, idrett og frivillighet: Omar Samy Gamal (SV).

Powered by Labrador CMS