Det kommer folk omtrent hver eneste natt, forteller leder av Sagene IF Bandy, Henning Strøm.

Sagene IF: —Vi plages av innbrudd nesten hver natt. Benker, mål og søppel ligger igjen på isen

Treningsivrige folk bryter seg gjennom gjerdene for å spille hockey og gå på skøyter på Voldsløkka landhockey- og kunstisbane. Nå har Sagene IF fått nok og truer med politianmeldelse.

Publisert

4. januar stengte Voldsløkka landhockey- og kunstisbane for publikum på grunn av de nye koronarestriksjonene fra Oslo kommune. Rundt banen er det satt opp gjerder med skilt som informerer publikum. Forbudet blir ikke respektert.

— Det kommer folk omtrent hver eneste natt. De bryter seg gjennom gjerdene nattestid for å gå på skøyter og for å spille løkkehockey. Benker, mål og søppel ligger igjen på isen på morgenen, forteller leder av Sagene IF Bandy, Henning Strøm, til VårtOslo.

Isbanen ved Voldsløkka har vært stengt for publikum siden 4. januar.

Nå har han og Sagene IF fått nok av den ulovlige fritidsaktiviteten.

— Siden desember har jeg nærmest rykka ut hver eneste natt for å få slutt på aktiviteten. Men det kommer stadig flere. Ikke bare er det ulovlig å bryte seg inn, det er jo også et brudd på smittevernreglene, fortviler Strøm, som kan opplyse om at uvedkommende heretter vil bli politianmeldt for innbrudd og brudd på smittevernreglene.

— Gir blaffen

Strøm har konfrontert personene som skal ha brutt seg inn på isbanen og fått blandede reaksjoner.

Sagene IF har satt opp flere skilt rundt isbanen - til liten nytte.

— Noen sier at det må de ha lov til, mens andre hevder de ikke er klar over at det ikke er lov. Det til tross for at banen nå er helt inngjerdet og vi har satt opp skilt flere steder. Jeg også sett tydelige tegn på at gjerdene er brutt opp, sier Strøm.

Han opplyser om at de som bryter seg inn er alt fra menn i 60-årene til gutter ned i 12-årsalderen.

— Men de fleste er ungdomsgjenger i 20-årene.

Strøm har flere ganger vært i kontakt med politiet for å varsle. Politiet har foreløpig ikke prioritert å rykke ut.

Powered by Labrador CMS