To dager etter drapet på Hamse Hashi Adan reiste brødrene Valon (36) og Visar (33) til Kosovo. Overvåkingsbilder viser dem på Oslo lufthavn Gardermoen.
To dager etter drapet på Hamse Hashi Adan reiste brødrene Valon (36) og Visar (33) til Kosovo. Overvåkingsbilder viser dem på Oslo lufthavn Gardermoen.

Politiet ber om fire ukers varetekt for 36-åring siktet for drapet på Hashi Adan på Mortensrud

Valon Avdyli, 36-åringen som er siktet for drapet på Hamse Hashi Adan ved Lofsrud skole i 2021 erkjenner ikke straffskyld. Politiet ber om fire ukers varetekt.

Publisert

— Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser mannens forsvarer, advokat Svein Holden, til NTB.

Hamse Hashi Adan døde av skadene etter å ha blitt skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud 7. oktober 2021.

To dager etter reiste brødrene Valon (36) og Visar Avdyli (33) fra Norge til Pristina i Kosovo. De ble i ettertid siktet for drap eller medvirkning til drapet på Adan.

Advokat Svein Holden er Valon Avdylis forsvarer.
Advokat Svein Holden er Valon Avdylis forsvarer.

Den eldste av brødrene kom tirsdag til Norge etter å ha sittet fengslet i Tyrkia.

Ber om fire uker

Han blir framstilt for varetektsfengsling onsdag, bekrefter Oslo-politiet. det er fortsatt uavklart hvorvidt han samtykker til varetekt og om fengslingsbegjæringen kan behandles uten rettsmøte.

Dette skal avklares i løpet av formiddagen. Advokat Holden har ikke besvart NTBs spørsmål om Avdyli samtykker til fengslingsbegjæringen.

– Valon Avdyli begjæres i dag varetektsfengslet etter at han ble pågrepet av politiet i går ettermiddag. Påtalemyndigheten ber om fire uker fengsling med brev- og besøksforbud i hele perioden, samt full isolasjon de første to ukene, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Ber lillebror melde seg

– Valon Avdylis lillebror Visar Avdyli er fortsatt etterlyst i saken. Politiet oppfordrer ham til å melde seg for politiet, sa politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse mandag om pågripelsen.

Brødrene er i tillegg siktet for drapsforsøk på personene som sto i nærheten av Adan da skuddene falt. De er også siktet for anskaffelse av våpen og benyttelse av disse på offentlig sted.

Visar Avdylis forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, som ikke ønsker å kommentere saken overfor NTB.

Powered by Labrador CMS