Eksplosjonen i en boligblokk i Annedal sentralt i Göteborg tirsdag forrige uke førte til en kraftig brann. En 55-åring er etterlyst i saken.
Eksplosjonen i en boligblokk i Annedal sentralt i Göteborg tirsdag forrige uke førte til en kraftig brann. En 55-åring er etterlyst i saken.

Politiet aksjonerte mot luksusvilla i et av Oslos mest eksklusive områder i jakten på svensk bombemann

Politiet aksjonerte i helgen mot en luksusvilla i jakten på en mann som er mistenkt for å stå bak eksplosjonen i Göteborg forrige uke.

Publisert

Den mistenkte 55-åringen ble mandag varetektsfengslet in absentia, siktet for blant annet grov allmennfarlig ødeleggelse. Han ble også etterlyst internasjonalt.

Allerede lørdag gjennomførte imidlertid norsk politi i samarbeid med sine svenske kolleger en aksjon mot en adresse i Norge, skriver Expressen.

Ifølge avisens opplysninger oppdaget politiet det de trodde var et livstegn fredag som koblet bombemannen til Oslo, noe som førte til aksjonen mot en villa i et av Oslos mest eksklusive områder. Siktede ble ikke funnet.

– Vet ingenting

Den nåværende eieren av boligen, en fremgangsrik norsk forretningsmann, sier til Expressen at han ikke har hatt noe kontakt med siktede.

– Jeg har blitt ringt opp av politiet og kunne fortelle dem at denne mannen ikke er å finne i huset. Etter det jeg har forstått har han vært registrert på adressen for 20 år siden eller noe sånt, men jeg vet ingenting mer. Han er absolutt ikke der, sier han.

– Sa han var skipsmegler

Den tidligere eieren av boligen, også han en norsk forretningsmann, bekrefter at han leide ut en del av huset til bombemannen for mange år siden.

– Han leide en leilighet av meg i mange år, så det er klart jeg har møtt ham. Han sa han var skipsmegler, sier han.

Han sier det fortsatte å komme post til leiligheten lenge etter at siktede forlot leiligheten, da han aldri meldte flytting.

Powered by Labrador CMS