Kronprins Haakon etter besøket på det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford som ligger ankret opp i Bunnefjorden.

Kronprinsen besøkte verdens største hangarskip utenfor Malmøya

Kronprins Haakon besøkte fredag det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford som ligger utenfor Malmøya.

Publisert

USS Gerald R. Ford, som ankret opp i Bunnefjorden i Indre Oslofjord onsdag, er det største krigsskipet som noen gang er bygget. Skipet er på sitt første operative tokt noensinne, og Oslo er første havn som besøkes.

Fredag besøkte kronprins Haakon skipet. Det bekrefter av assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen på slottet til NRK. Båten som fraktet kronprinsen reiste ut fra politibryggen på Akershuskaia i sentrum.

Det amerikanske hangarskipet er 333 meter langt. Bredden er på 41 meter ved vannlinjen, mens flydekket er 78 meter bredt. Om bord er et mannskap på 4.500, og det er plass til rundt 90 fly og helikoptre.

Da kronprinsen kom i land på Akershuskaia etter besøket stoppet han ikke opp for å gi noen kommentar på hvordan besøket hadde vært.

Kronprins Haakon besøkte fredag det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford i Bunnefjorden. Her ser vi den forholdsvis knøttlille hvite båten som fraktet kronprinsen ut til skipet, som er verdens største krigsskip og skal ligge i havn i Oslo i fire dager.
Powered by Labrador CMS