Bilde av brannen på Lambertseter vgs.

Kraftig brann på Lambertseter videregående skole. Se videoer

Ingen personer ble skadd i den voldsomme brannen i gymsalen på Lambertseter videregående skole i ettermiddag. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Publisert

Ingen personer ble skadd i den voldsomme brannen i gymsalen på skolen.

Nødetatene var raskt på stedet etter at de klokken 14.15 fikk melding om brann på gymsalen på Lambertseter videregående skole. Innsatsleder for brannvesenet Gorm Sjølie sier store deler av gymsalens fasade sto i brann da de kom til stedet.

Ved 15.30-tiden hadde brannmannskapene gjennomsøkt hele bygget.

– Det er ikke har gjort funn av noen personer. Det er heller ikke mistanke om at det har vært personer i bygget, sa Sjølie.

Det er heller ikke meldt om skadde personer i forbindelse med brannen.

Det brenner på Lambertseter videregående skole i Oslo og det er mye røyk i området, opplyser politiet.

Ukjent brannårsak

Foreløpig er det for tidlig å si noe om den voldsomme brannen kan ha vært påsatt. Politiets innsatsleder Anders Rønning sier de ikke har noen mistenkte.

— Nei, per nå har vi ikke det. Vi vet ikke hva som er årsaken til dette, sier innsatslederen.

Når brannmannskapene er ferdige med sitt arbeid på stedet, vil politiet foreta tekniske undersøkelser for å finne ut hva som kan ha skjedd.

På spørsmål om det er noe som tilsier at en brann kan oppstå av seg selv i en gymsal, sier Sjølie at det i ethvert bygg er tekniske installasjoner og at det alltid er noe som kan starte å brenne.

— Men dette vil etterforskningen vise, sier han.

Politiet ber om at alle som har video eller bilder fra brannen sender dette inn til politiet på tipsportalen.

Video: Privat

Glad, lettet og skremt

Rektor Kathrine Reine ved Lambertseter videregående skole sier til NTB at brannen oppsto etter ordinær undervisning og at det dermed ikke var elever i bygget som begynte å brenne.

Det er kun gymsalen som er berørt av brannen. Bygget ligger ikke sammen med den øvrige skolemassen, og elevene kan trolig komme på skolen som planlagt tirsdag. Men skolen må finne ut av hvordan dette vil påvirke undervisningen.

Skolen, som blant annet har idrettsfag som en av sine linjer, vil i løpet av kvelden sende ut en skolemelding når de får bedre oversikt.

Rektoren sier hun er både glad og lettet over at ingen ble skadd, men at hun samtidig er skremt over hvor farlig brannen kunne ha vært. Kommunikasjonsdirektør i Utdanningsetaten, Randi Hagen Eriksrud, sier til Aftenposten at de er i dialog med ledelsen på skolen og vil bistå skolen.

Etterslukningsabeid utover kvelden

Ved 15.30-tiden var det ikke lengre åpne flammer på stedet, men fortsatt kraftig røykutvikling. På grunn av mye røyk i området, ba politiet beboere nært stedet om å lukke vinduer og dører inntil røyken avtok. Brannen førte også til at Cecilie Thoresens vei ble stengt i begge retninger.

En liten del av Karlsrud skole ble evakuert etter brannen, da det kom noe røyk inn gjennom ventilasjonssystemet.

Brannmannskapene opplyser at de vil drive etterslukningsabeid utover kvelden.

Powered by Labrador CMS