Oslo 20171106.Siden 2014 har Vålerenga Fotball hatt et eget lag for rusavhengige - Gatelaget, det produseres en miniserie om laget og deres innsamlingsaksjon til Karanba, et prosjekt for gatebarn i Brasil. I forbindelse med innsamlingen og innspillingen av miniserien skal Gatelaget møte Vålerengas eliteserielag til dyst på Intility Arena. Fra Vålerengas lag deltok spillerene Bård Finne, Kristoffer Klaesson, Felix Horn Myhre, Kristoffer Hay, Fitim Azemi, Aron Dønnum, Abdisalam Ibrahim, Markus Nakkim og Bilal Njie.
Vålerengas gatelag møter Fredrikstad til dyst onsdag denne uka.

Hva skjer i Oslo denne uka?

Her er oversikten over større hendelser i politikken, næringslivet og kultur som skjer i Oslo hver dag denne uka.

Publisert

MANDAG

DRAPSSIKTEDE I OSLO: De to som er siktet for drap eller medvirkning til drap på en mann i 20-årene i Storgata lørdag, framstilles trolig for fengsling i Oslo tingrett. En av dem ble avhørt søndag, og den andre siktede skal avhøres senere.

SERIEMESTERKAMP FOTBALL. Opprykksklare Vålerenga møter opprykkskjempende Egersund hjemme. Vinner Vålerenga, kan de kalle seg seriemestere i 1. divisjon. Stabæk møter også Kongsvinger. 

SKEIVT KRISTENT NETTVERK: Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) møter Skeivt kristent nettverk hos Kultur- og likestillingsdepartementet i Oslo sentrum.

ÅRETS NYNORSKKOMMUNE: Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) deler ut prisen «Årets nynorskkommune» på Nasjonalbiblioteket

SUDAN: Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) deltar i panelsamtale om Sudan arrangert av Leger Uten Grenser. På Kulturhuset ved Youngstorget.

FNS EKSPERTGRUPPE FOR BÆREKRAFTMÅL-INDIKATORER møtes i Oslo 21 – 24. oktober. Representanter fra 50 land, FN-organisasjoner, sivilsamfunn og andre aktører er samlet for å diskutere hvordan statistikk spiller en avgjørende rolle i å motvirke de stadig voksende utfordringene knyttet til desinformasjon.

KUNSTNEREN BJARNE MELGAARD møter tidligere samarbeidspartnere i Oslo tingrett Det er satt av 15 dager til saken mellom Svein Roar Grande og Stein Lie og kunstneren Bjarne Melgaard. Melgaard representeres av advokat Ørjan Salvesen Haukaas, mens Lie og Grande representeres av advokat Alex Borch.

TIRSDAG

NYBOLIGTALL med statistikk for tredje kvartal og september 2024. Boligprodusentenes Forening legger frem boligstatistikk med presentasjon av tall for salg og igangsetting av nye boliger. Sted: Næringslivets hus, Majorstuen.

SAMEMINISTERMØTE: Nordisk sameminister- og sametingspresidentmøte i Oslo

STUDENTPOLITISK TOPPMØTE med forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp). Studentledere fra hele landet samles for å diskutere temaer som studentøkonomi og kompetanseutbytte i arbeidslivet. Statsråd Hoel åpner møtet og presenterer statsbudsjettet. Skjer i regjeringens representasjonsanlegg.

UNGDOMMENS BYSTYREMØTE 2024 i Oslo Rådhus. Ungdom fra elevråd, ungdomsråd, ungdomsorganisasjoner og fritidsklubber samles i Oslo Rådhus for å være med og vedta fem saker som sendes til behandling i bystyret. Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) åpner møtet i Oslo Rådhus.

ONSDAG

UTSTILLING AV PIONERDYKKERE: Stortingets kunstutvalg presenterer fotografiene «Pionerdykkere i Nordsjøen» på Stortinget, av Fin Serck-Hanssen. Noen av pionerdykkerne vil fortelle sine historier. Til stede er stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap), leder for Stortingets kunstutvalg Torsten Tvedt Solberg, visepresident Ingrid Fiskaa (SV), og nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre.

FOTBALL GATELAG: Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) til stede ved fotballkamp for gatelag Vålerengas gatelag fyller 10 år og spiller kamp mot gatelaget til Fredrikstad.

FILM OM GUNNAR SØNSTEBY: Gallapremiere på kinofilmen «Nr 24», om Gunnar Sønsteby - kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) er til stede på Colosseum kino.

TORSDAG

KULTURVERNKONFERANSE: Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) åpner årets Kulturvernkonferanse på Ibsenmuseet i Oslo.

PÅ SLOTTET: Kongeparet holder middag for stortingsrepresentantene. Kronprinsparet og prinsesse Astrid er også med på middagen.

ZEROKONFERANSEN 2024 på Clarion Hotel The Hub. Kronprinsen er gjest under åpningssesjonen. Konferansen samler klimaledere fra politikk, næringsliv og organisasjoner for å diskutere de viktigste klimaspørsmålene.

BOLIGKONFERANSEN 2024. Innlegg fra finanstilsynsdirektør Per Mathis Kongsrud og sjefsstrateg Anders Johansen i Danske Bank. På Nasjonalmuseet.

NORSK SAKPROSAFESTIVAL 2024 på Litteraturhuset. Det blir 19 arrangementer og 38 aktører fra 24.–28. oktober. Etter åpningen framfører forfatteren Brynjulf Jung Tjønn en nyskrevet tekst basert på sin kommende sakprosabok om Arve Beheim Karlsen og norsk rasisme.

FREDAG

TOMTA TIL ULLEVÅL SYKEHUS: Styremøte i Helse Sør-Øst behandler sak om utbygging av tomta til Ullevål sykehus.

KJERNEKRAFT: Energiminister Terje Aasland (Ap) har møte om kjernekraft med Sylvie Bermann, som leder World Nuclear Exhibition 2025. Bermann er på besøk i de nordiske landene for å få bedre kjennskap til debatten om kjernekraft. Skjer i Energidepartementet.

LØRDAG

DATA-SKUP 2024. Konferanse om datastøttet journalistikk. Arrangeres av SKUP. På programmet står kunstig intelligens. Det er også en rekke sesjoner om research i åpne kilder. Hvor: OsloMet.

Powered by Labrador CMS