Helsehusene i Oslo skal få flere ansatte og organiseres bedre. På bildet ser vi Solvang helsehus på Teisen i bydel Alna.
Helsehusene i Oslo skal få flere ansatte og organiseres bedre. På bildet ser vi Solvang helsehus på Teisen i bydel Alna.

Helsehusene i Oslo får mer penger og skal omorganiseres

Byrådet varsler at de skal rydde opp i kommunens helsehus. Mer penger til støttepersonell og en stor omorganisering til 60 millioner kroner er planen.

Publisert

I første rekke skal en ekstrabevilgning på 17 millioner kroner gjøres permanent. Dette kan brukes til å ansette matverter og servicemedarbeidere som vaskepersonell, skriver NRK.

– Vi skal gi pasientene rett tilbud til rett tid, sier helsebyråd Marthe Scharning Lund (Ap). Nå får vi inn folk som skal ta vekk oppgaver fra helsepersonellet slik at de kan gi faktisk pleie og oppfølging til pasientene, sier hun til kanalen.

På toppen av dette kommer en omorganisering på 60 millioner kroner som blant annet skal hjelpe til med å få nok ansatte til de fire helsehusene.

– Med den foreslåtte omorganiseringen og tiltak som ble satt inn i januar, vil helsehusene kunne styrkes med om lag 80 årsverk, anslår Scharning Lund.

Kraftig kritikk

Helsehusene skal også spesialiseres mer innenfor enkeltsykdommer, mottaksteamene skal styrkes, to helsehus får økt bemanning på kvelden, og man skal ta i bruk ny teknologi, skriver Aftenposten.

Byrådet i Oslo har de siste månedene måttet tåle kraftig kritikk for forhold i eldreomsorgen. Flere medier har i en rekke saker omtalt kritikkverdige forhold og grov omsorgssvikt ved helsehusene.

De fire helsehusene i Oslo er Ullern helsehus, Solvang helsehus, Solfjellshøgda helsehus og Lilleborg helsehus.

Powered by Labrador CMS