Aksjonistene utenfor regjeringskvartalet nyter enorm støtte og har samlet inn 750.000 kroner allerede.
Aksjonistene utenfor regjeringskvartalet nyter enorm støtte og har samlet inn 750.000 kroner allerede.

Har samlet inn 750.000 kroner

Natur og Ungdom har startet en innsamlingsaksjon som på få dager har samlet inn 750.000 kroner. Pengene skal dekke bøter fra politiet.

Publisert

– Vi startet innsamlingsaksjonen for å sikre at man kunne gi rettshjelp til aksjonistene som aksjonerte inn i Olje- og energidepartementet torsdag morgen, sier leder Gina Gylver i Natur og Ungdom til VG.

– For å bidra til å dekke bøter, mat og reise, bannere og alt vi trenger for å gjennomføre aksjonene. Det er sinnssykt mange folk som ønsker å støtte, sier Gylver.

Oslo 20221011. Gina Gylver i Natur og ungdom under en stor markering av ettårsdagen for den historiske Fosen-dommen, der reindriften vant over staten i striden om vindkraftutbyggingen på Fosen. Arrangementet finner sted på Eidsvoll plass, utenfor Stortinget.
Leder Gina Gylver i Natur og ungdom sier de har samlet inn over 750.000 kroner som skal dekke bøtene som aksjonistene får i forbindelse med Fosen-aksjonen.

Demonstranter har blitt båret bort etter å ha blokkert inngangen til flere departementer i Akersgata. Politiet har varslet at de blir anmeldt og at de vil motta høye bøter.

– Alle som aksjonerer er klar over at det er en mulig konsekvens, sier Gylver.

Powered by Labrador CMS