Oppvekst- og kunnskapsbyråd Sunniva Holmås Eidsvoll på pressekonferansen om revidert Oslo-budsjett for 2022.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Oppvekst- og kunnskapsbyråd Sunniva Holmås Eidsvoll på pressekonferansen om revidert Oslo-budsjett for 2022.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fra neste høst blir det et gratis Aks-tilbud også til fjerdeklassinger i Oslo

Familiene det gjelder vil spare inntil 24.500 kroner per år per barn. Nyheten kommer i forbindelse med at Oslo kommunes budsjett for neste år legges fram onsdag 21. september.

Publisert

Aks er dermed et gratis tilbud til alle barn fra første- til fjerdeklasse.

— Vi går lenger enn det vi lovet i byrådsplattformen. Nå innfører vi også gratis Aks for barn til og med fjerdeklasse i hele byen, sier byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) i Oslo til Aftenposten.

Gjelder fra høsten 2023

— Det vi gjør nå, er historisk. Jeg vil trekke paralleller til da det ble innført full barnehagedekning for 20 år siden. Vi er nå i mål med en velferdsreform, sier Eidsvoll.

Tilbudet om gratis halvdagsplass for fjerdeklassingene vil gjelde fra neste skoleår, altså høsten 2023. Familiene det gjelder, vil spare inntil 24.500 kroner per år per barn, ifølge Aftenposten.

Mye å spare

— Det utgjør nesten 100.000 kroner over fire år. Det gir et realt armslag for barnefamiliene, mener finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG).

Byrådet setter av 30 millioner kroner til satsingen i budsjettet for neste år. Når ordningen videreføres i 2024, vil utvidelsen koste 75 millioner kroner i året.

Powered by Labrador CMS