Politiet etterforskere det de mener er et norsk-ukrainsk prostitusjonsnettverk som har drevet et bordell i en bygård i Oslo. Kvinnene skal ha blitt brakt over grensen fra Sverige, noen til fots for å unngå å bli fanget opp av kameraer. Illustrasjonsfoto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Etterforskere mener de har funnet et norsk-ukrainsk nettverk som har drevet et bordell i en bygård i Oslo

Rundt 200 østeuropeiske kvinner skal ha blitt fraktet til Norge, og over 100 av dem skal ha bodd i en bygård i Oslo hvor de har solgt sex til norske menn.

Publisert

Kvinnene skal ha blitt brakt over grensen fra Sverige, noen til fots for å unngå å bli fanget opp av kameraer. Våren 2021 begynte Kripos å overvåke virksomheten, opplyser politiet til NRK.

Etterforskningen ledet politiet til det de mener er et organisert nettverk. En ukrainsk kvinne i 50-årene og hennes norske ektemann i 30-årene er ifølge politiet hovedpersonene. De skal ha driftet bordellet, drevet annonsering, kundekontakt og transport.

Leder for etterforskning og etterretning i Oslo politdistrikt, Grete Lien Metlid, sier at det kriminelle nettverket har drevet en omfattende virksomhet. Foto: Fredrik Hagen / NTB

— Mange kvinner er mulige ofre

Kvinnen og mannen nekter straffskyld for menneskehandel, men erkjenner hallikvirksomhet. Saken omfatter også flere medhjelpere.

De involverte har vært en person som fungerte som en vaktmester i bygården, to personer som sto for transport av kvinnene, to personer som har drevet utleie og en kvinne som etterforskes for å ha bistått med hallikvirksomhet i Moldova. Alle nekter straffskyld.

— Dette er en sak med stort omfang, og det er mange kvinner her, som er mulige ofre for menneskehandel. Saken trekker inn i flere politidirstrikter, sier leder Grete Lien Metlid for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt til NRK.

Powered by Labrador CMS