«Long story short; Jeg har nettopp trukket meg som gruppeleder for Rødt Oslo», skriver Eivor Evenrud på Facebook torsdag kveld.
«Long story short; Jeg har nettopp trukket meg som gruppeleder for Rødt Oslo», skriver Eivor Evenrud på Facebook torsdag kveld.

Eivor Evenrud trekker seg som gruppeleder for Rødt Oslo

Det er Eivor Evenrud selv som skriver i sosiale medier om at hun har trukket seg som gruppeleder.

Publisert

«Long story short; Jeg har nettopp trukket meg som gruppeleder for Rødt Oslo, med umiddelbar virkning», skriver Rødt-topp Eivor Evenrud på sin egen Facebookside rett før klokka 23 torsdag kveld.

Det er problemer innad i Rødt

Torsdag skrev Avisa Oslo at Evenrud innrømmer samarbeidsproblemer med fylkesleder Siavash Mobasheri, som er innstilt som Evenruds arvtaker.

Ifølge Evenrud er hun og Mobasheri uenige om hvilken linje Rødt skal legge seg på.

— Dessuten er det ingen hemmelighet at jeg og fylkesleder har hatt et anstrengt samarbeid. Vi representerer to forskjellige retninger. Jeg mener at vi har fornyet partiet og fått gjennomslag ved å ha en konstruktiv og pragmatisk tilnærming, sa hun til avisa.

Stiller ikke til gjenvalg i 2023

Eivor Evenrud har sittet i bystyret for Rødt i Oslo siden 2015, da hun ble leder av kultur- og utdanningsutvalget. Dermed ble hun Rødts første heltidsansatte i oslopolitikken.

Fra 2017 har hun også vært en profilert gruppeleder for partiet.

I juni opplyste hun om at hun ikke ville stille til gjenvalg i kommunevalget i 2023.

Powered by Labrador CMS