Begge personene som ble pågrepet på Grønland natt til søndag er løslatt.

Begge personene som ble pågrepet under politiskytingen på Grønland, er løslatt

Begge de to personene som ble pågrepet under aksjonen hvor politiet ved et uhell løsnet skudd på Grønland, er løslatt.

Publisert

Det bekrefter politiet overfor TV 2.

– Vi kan bekrefte at de er løslatt, men at det fortsatt er siktelser på narkotikaovertredelse, opplyser politiadvokat Cathrine Sandnes via pressesjef Unni Grøndal i en tekstmelding til kanalen.

Bekreftelsen kommer like etter at mannen som ikke ble skutt, men pågrepet av politiet, ble løslatt.

– Jeg har vært i kontakt med min klient, som er løslatt. På generelt grunnlag kan jeg si at når politiet ikke har tilstrekkelig skyldgrunnlag for pågripelse, er det riktig å løslate, sa mannens forsvarer Arild Humlen til VG.

Advokaten sa videre at de nå jobber med finne ut hva som skjedde under politiaksjonen.

– Vi arbeider med å se om det foreligger nok grunnlag for en slik aksjon, og om de handlingene som utløste skyteepisoden står i samsvar med situasjonen som forelå. Hvis det ikke er det, kan man stille seg spørsmålet hvordan dette kunne ha skjedd, sa han.

En politibetjent er mistenkt i saken etter at det ble løsnet skudd. Personen tjenestegjør i beredskapstroppen. Saken etterforskes av Spesialenheten som kroppsskade, men i en pressemelding mandag skriver de at sakens koding er under fortløpende vurdering.

Politiet var natt til søndag på Grønland i en aksjon mot et hotell. Inngangen til hotellet er til høyre for A Food Market.
Powered by Labrador CMS