Enkelte Vålerenga-supportere fikk et ublidt møte med politiet i Bodø mandag kveld.

Bodø-politiet brukte pepperspray – hevder «ufyselige» VIF-supportere angrep barn

Det ble klammeri mellom Vålerenga-supportere og lokalt politi i forbindelse med eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Vålerenga 2. påskedag. Ifølge politiet måtte de gripe inn mot VIF-fans som angrep barn i tenårene og stjal supportereffekter fra dem, i tillegg til å brenne flagg.

Publisert

Ifølge politiet måtte de gripe inn mot VIF-fans som angrep barn i tenårene og stjal supportereffekter fra dem, i tillegg til å brenne flagg. Vegard Kristiansen i politiet i Nordland sier til NRK at han aldri har sett så dårlig atferd fra bortesupportere i Bodø.

– Vi har hatt 150 risikosupportere fra Roma på besøk, vi har hatt 600-700 skotter her, og vi har hatt folk fra Nederland på besøk. Men jeg har aldri sett maken til oppførsel, sier han.

Ting skal ha eskalert da politiet forsøkte å anholde bortesupportere som beskrives som ufyselige.

– Betjenter ble mer eller mindre angrepet av VIF-supportere som satte seg opp mot politiet. Da måtte politiet vurdere, og før det kom flere patruljer til stedet, ble det benyttet pepperspray for å holde dem unna, sier Kristiansen.

– Mistet kontrollen

En VIF-supporter som ble peppersprayet av politiet, hevder overfor NRK at det er uriktig at de plaget tenåringer, og at han kjenner på en urett.

– De hausser opp en situasjon som egentlig ikke var en situasjon. Jeg kan forstå at de valgte å gjøre som de gjorde, for de mistet kontrollen. Men de burde aldri ha mistet kontrollen. Det gikk fra 0 til 100 på to sekunder. Det var en helt fredelig gåtur (mot stadion), og plutselig står vi der fire stykker i håndjern og blir peppersprayet, sier han.

Kristiansen kaller VIF-supporterens påstand «urimelig» og mener situasjonen ble skapt av bortefansen. Politiet har startet etterforskning av saken.

– Vi har personalia på både 12-åringene og VIF-supporterne. Her kommer det flere anmeldelser i ettertid på atferden deres, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS