Aktors påstand var fem og et halvt års fengsel, men retten reduserte straffen blant annet på grunn av lang liggetid hos politiet.

Rettet ladd revolver mot samboerens hode og trakk av. Oslomann dømt for omfattende mishandling

Ifølge dommen fra Oslo tingrett rettet mannen en ladd revolver med delvis fylt tønne mot kvinnen og trakk av, såkalt russisk rulett.

Publisert

Den 37 år gamle mannen fra Oslo er i tingretten nå dømt til tre års fengsel for omfattende og grov mishandling av samboeren.

Mannen er også dømt for å ha brukt en strømpistol under mishandling av kvinnen, og for å ha truet henne med en gassbrenner. Han skal ha slått og skåret henne med en machete og tatt kvelertak på henne til hun besvimte.

Lang liggetid hos politiet ga lavere straff

Mishandlingen skal ifølge dommen ha foregått fra mars 2016 til februar 2017, og han må nå sone tre år i fengsel for grov mishandling i nære relasjoner, brudd på besøksforbud og overtredelse av våpenloven.

Aktors påstand var fem og et halvt års fengsel, men retten reduserte straffen blant annet på grunn av lang liggetid hos politiet.

Den dømte mannen er tidligere straffet en rekke ganger for narkotikaovertredelser, vinningsforbrytelser, brudd på våpenlovgivningen og veitrafikkloven.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til kontaktforbud mot kvinnen på ubestemt tid. Han må også betale henne 175.000 kroner i oppreisningserstatning.

Powered by Labrador CMS