Rettssaken mot 23-åringen er berammet til november i Oslo tingrett.
Rettssaken mot 23-åringen er berammet til november i Oslo tingrett.

Mann tiltalt for flere grove ran etter å ha utgitt seg som sexkjøper

En 23-åring skal ha utgitt seg som sexkjøper og fått tilgang til flere leiligheter i Oslo. Der skal han sammen med flere ha utført grove ran mot kvinner.

Publisert

Det fremgår av tiltalen tatt ut av Statsadvokatene i Oslo.

23-åringen er tiltalt for å ha utført tre grove ran med batong i ulike leiligheter i mars i fjor ved at han utga seg for å kjøpe seksuelle tjenester. For det ene ranet, hvor det også ble brukt pistol, er også to 19-åringer tiltalt.

Smykker til store verdier

På de øvrige to av ranene skal det har vært ytterligere to delaktige personer som er ukjente personer for politiet. 23-åringen er også tiltalt for medvirkning til et ransforsøk, som skal ha blitt uført sammen med de to ukjente personene.

Ifølge tiltalen fikk gjerningspersonene med seg flere titalls tusen kroner, i tillegg til en rekke mobiltelefoner, merkeklær, og smykker til store verdier.

23-åringen er i tillegg tiltalt for å ha besittet en sabel, mens en av 19-åringene skal ha oppbevart en mindre mengde hasj.

Hovedforhandlingen finner sted i Oslo tingrett 4. til 6. november.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.