Da thailandsk politi pågrep 44-åringen ble han utlevert og kunne stilles for retten i Norge.

Fra Thailand lurte 44-åringen folk i Oslo trill rundt. Krevde forskudd for leiligheter han ikke eide

Den 44 år gamle mannen unngikk norsk politi ved at han fra Thailand svindlet folk i Oslo, stort sett studenter og utlendinger, til å betale forskuddsleie på leiligheter han ikke hadde tilgang til.

Publisert

Først da thailandsk immigrasjonspoliti pågrep den norske 44-åringen høsten 2021 ble han utlevert til Norge.

Da hadde mannen rukket å lure 34 ulike personer i Oslo, stort sett studenter og utlendinger, til å betale inn forskuddsleie.

— Skyldig i grov kriminalitet

Samlet har 44-åringen lurt til seg 305.556 kroner i forskuddsleie for leiligheter han ikke hadde tilgang til, eller i enkelte tilfeller ikke visste om eksisterte.

Alle bedrageriene foregikk via nettet, der mannen utga seg for å være bosatt i utlandet mens han ville leie ut boligen sin. I og for seg var det riktig at han oppholdt seg i utlandet. Resten var grovt bedrageri.

Fra Thailand fikk han folk på jakt etter bolig i Oslo til å overføre forskuddsleie til sin konto.

— Det er ingen tvil om at 44-åringen har gjort seg skyldig i alvorlig kriminalitet, skriver Oslo tingrett i dommen mot ham.

Retten mener han har utvist et klart forbrytersk forsett.

Mener han bevisst utnyttet studenter

— Det at han brukte adresser hvor han selv ikke visste om det var leiligheter eller ikke, og at han utga seg for å være en person som bodde i utlandet, viser også dette, skriver tingretten.

Tingretten mener det er klart skjerpende at 44-åringen bevisst villedet særlig utlendinger og studenter. Som erfaringsmessig har begrenset med penger, og gjerne er i en situasjon hvor de har behov for leiligheter raskt, for eksempel i forbindelse med studiestart.

44-åringen får noe strafferabatt fordi han tilsto bedrageriene da han ble utlevert fra Thailand.

Retten idømmer ham en straff på seks måneders fengsel, hvor to måneder gjøres betinget med prøvetid på to år.

Powered by Labrador CMS