Det er rasfare fra tak i hovedstaden. Politiet har fått flere meldigner om snø og is som har rast fra tak i byen de siste dagene. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det er rasfare fra tak i hovedstaden. Politiet har fått flere meldigner om snø og is som har rast fra tak i byen de siste dagene. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet melder om takras og istapper som faller i bakken: — Vi minner om at det er gårdeiers ansvar

Torsdag ettermiddag rykket politiet ut til fortauet utenfor Markus kirke på St. Hanshaugen. De dirigerte fotgjengere unna fortauet etter melding om ras fra taket.

Publisert

Ved 16-tiden i ettermmiddag passet to politibetjenter på at sperringene foran fortauet i Ullevålsveien ble respektert av gående. VårtOslos journalist ble selv viftet ut i gaten av en av dem. Torsdag kveld skriver oslopolitiet på Twitter:

«Det har blitt mildere i lufta og med det øker henvendelser om takras og istapper som faller ned fra høyden inn til oss. Vi minner om at det er gårdeiers ansvar å sikre mot fallende snø og is fra tak og overheng.»

— Snø og is hadde rast ned

Operasjonsleder i oslopolitiet, Rune Hellestrand, bekrefter at politiet fikk melding om et større takras fra kirketaket.

— Vi fikk melding om at det var rast snø og is ned, og har vært der. Det er Bymiljøetaten som har tatt over nå, og som følger opp saken i forhold til gårdeier der, sier Hekkelstrand.

Ingen personskader siden 10. januar

Ingen personer kom til skade på grunn av raset i Ullevålsveien. Politiet har ikke fått meldinger om andre personskader som følge av slike ras ellers i byen de siste dagene.

Siden 10. januar har politiet fått seks meldinger om taksras og istapper som har løsnet og falt i bakken.

— Takras er i seg sev ike en sak for politiet, det er Oslo kommune ved Bymiljøetaten som er rette instans, men vi tilkalles hvis det trengs sperringer der gårdeier ikke tar det ansvaret de har, sier Hekkelstrand.

Powered by Labrador CMS