21 år gamle Annveig Richter var blant de første som benyttet anledningen da helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo åpnet et nytt korona-testtilbud på Universitetet i Oslo i begynnelsen av mars.

Planen for å gjenåpne Oslo: Massetesting og økt testkapasitet

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil satse tungt på testing og vaksinering når planen for gjenåpning av hovedstaden skal legges.

Publisert

Dette er de foreløpige punktene i planen for gjenåping:

  • Teste langt flere. Screening, det vil si rutinemessig testing, av skoleelever, lærere og bygningsarbeidere samt helsepersonell som ikke er vaksinert.

Bakgrunn: Oslo allerede ligger på sitt høyeste testnivå noensinne. De to siste ukene er det gjennomført i underkant av 50.000 tester i uka, noe som betyr at rundt sju prosent av befolkningen i byen er blitt testet.

  • Øke testkapasiteten, slik at ni prosent av befolkningen kan testes i uka.

Bakgrunn: Massetestingen kan ikke komme i gang uten at staten endrer regelverket for hvem som kan utføre tester så man ikke binder opp helsearbeidere. Laboratoriekapasiteten må opp, og det er et statlig ansvar.

Fakta om vaksinering:

  • Kommunen er i gang med vaksineringen av aldersgruppen 75–84 år og nærmer seg slutten på denne gruppen.
  • Neste gruppe blir folk i alderen 65–74 år. Det er cirka 50.000 innbyggere, ifølge Johansen. I tillegg skal yngre innbyggere i risikogruppene vaksineres.
  • Når det kommer til vaksineringen, er det leveransene til Norge gjennom samarbeidet med EU som avgjør tempoet.
  • De fleste over 85 år i Oslo er nå fullvaksinert.
Powered by Labrador CMS