Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
– Oslos kafeer, barer, puber, restauranter er en veldig viktig del av byen vår. At så mange må holde stengt, går utover arbeidsplassene til mange. Det går utover livskvaliteten til folk i hele byen, sa byrådsleder Raymond Johansen på fredagens pressekonferanse om koronasituasjonen i hovedstaden.
Som ett av flere strenge tiltak mot spredning av koronaviruset ble all skjenking i Oslo ble stengt 22. mars. Nå ønsker byrådet å gradvis åpne opp, blant annet for serveringsbransjen.
– For å hjelpe en bransje som sliter, søker vi i dag om at steder som har skjenkebevilling og tilbyr takeaway-mat, også skal få tilby kunden sin takeaway-øl til maten, sa Johansen.
– Vi håper på positivt svar fra staten. Det vil gi restaurantene muligheten til å selge øl, sider og annet før det går ut på dato.
Byrådslederen sier de forstår at bransjen ønsker å gjenoppta noe drift selv om de statlige retningslinjene fremdeles gjør at de aller fleste må holde stengt.
– Vi har god dialog med serveringsbransjen og setter i dag ned en hurtigarbeidende arbeidsgruppe med mål om trygg og gradvis åpning av skjenking.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.