En av de to mennene som nå er dømt for en rekke forhold, blant annet oppbevaring av dynamitt og trusler. Den eldste av dem ble pågrepet i fjor sommer etter å ha truet med øks i Pilestredet.

To menn dømt for trusler og dynamitt-besittelse

To menn i Oslo er dømt for oppbevaring av dynamitt og for å ha brukt det til å fremsette trusler med. Sprengstoffet ble oppbevart i en leilighet i Homansbyen.

Publisert

De to mennene på 49 og 48 år er dømt til henholdsvis ti og seks måneders fengsel, ifølge Avisa Oslo. Dynamitten ble avbildet og bilder sendt til en mann 49-åringen var i konflikt med. Samtidig ble bildene lagt ut på Facebook.

49-åringen tilsto forholdene da Oslo tingrett behandlet saken. 48-åringen nektet straffskyld.

Skadeevnen og skaderisikoen var liten slik sprengstoffet ble funnet, konkluderte politiet, men retten mener likevel oppbevaringen av dynamitten kunne medført store konsekvenser ved et uhell.

– Det kunne skjedd uhell, for eksempel en brann. I et slikt tilfelle ville sprengstoffet hatt effekt til å gjøre betydelig skade, og en detonering av all dynamitt, kunne medført personskader og materielle skader på leiligheter, heter det i dommen.

Den 48 år gamle mannen sto bare tiltalt for sprengstoff-oppbevaringen og truslene, mens dommen mot 49-åringen inkluderte en rekke poster, deriblant sykkeltyveriet, trusler mot offentlig tjenesteperson, brann- og eksplosjonsvernloven og våpenloven.

Powered by Labrador CMS