Fra en leilighet i Oslo drev utleieren skjult overvåking av leieboerens bad og soverom.
Fra en leilighet i Oslo drev utleieren skjult overvåking av leieboerens bad og soverom.

Satte opp skjult kamera på leietakers bad – dømt til ni måneders fengsel

En mann i 60-årene er i Oslo tingrett dømt til ni måneders fengsel etter å ha drevet skjult overvåking av leieboernes bad og soverom.

Publisert

I seks år drev utleieren skjult overvåking av leieboernes bad og soverom i en leilighet i Oslo. Nå er mannen dømt for seksuelt krenkende atferd.

Oslo tingrett dømte mannen til ni måneders fengsel, fire av dem betinget, melder TV 2.

Fra 2012 til 2018 skal mannen ha brukt skjulte kameraer og mikrofoner til å overvåke en kvinne i 40-årene og hennes mindreårige datter. Han skal blant annet ha plassert kamera på badet slik at det hadde vinkel mot dusjen, og et annet kamera over et boblebad. Også på toalettet, i stua og i både moren og datterens soverom var det kameraer.

Må betale erstatning

Mannen har forklart at han satte opp kameraene for å se på leietakeren i smug når hun var naken, skriver TV 2.

Mannen ble avslørt da datteren oppdaget løse ledninger fra baderomstaket.

Mannen, som la alle kort på bordet da han ble avslørt, ble i tillegg til fengselsstraff også dømt til å betale til sammen 140.000 kroner til leietakeren og hennes datter.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS