Skogen er tørr og faren for skogbrann er absolutt til stede, sier oslopolitiet.
Skogen er tørr og faren for skogbrann er absolutt til stede, sier oslopolitiet.

Politiet refser bålbrenning i Oslo-marka

Med mange som åpenbart hadde planer om å tilbringe natten i Oslo-marka, måtte politi og brannvesen rykke ut til Grefsenkollen natt til langfredag.

Publisert

Godværet i påskeferien lokket mange til å dra på skogtur skjærtorsdag. Mange hadde åpenbart ikke tenkt å la det bli med en dagstur, men belaget seg på å overnatte i skogen i Oslo. Men skogen er tørr og faren for skogbrann er absolutt til stede.

– Litt over midnatt ble vi kontaktet av brannvesenet som hadde mottatt mange bekymringsmeldinger i forbindelse med bålbrenning i skogen ved Grefsenkollen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Les også: VårtOslo trenger en dugnad for lokaljournalistikken

Mange overnatter i marka

Operasjonslederen forklarer at selv om farenivået for skogbrann er på gult nivå er det relativt stor fare for skogbrann. På Twitter natt til fredag ba Pedersen folk om å ta seg sammen.

– Det er ganske mange folk i marka og sannsynligvis mange som har til hensikt å overnatte, sier Pedersen og legger til at politiet følger med og rykker ut der det oppstår behov.

– Hovedinntrykket er vel at folk oppfører seg skikkelig og respekterer restriksjoner om sosial distansering og andre smitteverntiltak, men som alltid ellers: Når alkoholen går inn, så går ofte vettet ut, sier Pedersen.

Powered by Labrador CMS