Annonsørinnhold
Oslo-Filharmonien og Hkeem
Oslo-filharmonien feirer 100 år i år og kickstarter feiringen med en timelang konsert i nabolagene Haugenstua, Holmlia og Hovseter med gjesteartister, inkludert rapperen Hkeem (bildet). Foto: Ida Bjørvik (Hkeem-bildet)/C.F. Wesenberg

Oslo-Filharmonien inviterer til gratis nabolagskonserter

Oslo-Filharmonien er et av verdens ledende symfoniorkestre. Første uken i august kickstarter de sin jubileumssesong med en turne i nabolagene Haugenstua, Holmlia og Hovseter. Med seg har de artistene Hkeem, No. 4 og Harpreet Bansal.

— I forbindelse med at Oslo-Filharmonien fyller 100 år denne sesongen ønsker vi å feire med folk over hele byen. Derfor inviterer vi til en timelang konsert med musikk som passer for hele familien, forteller Lars Petter Hagen, prosjektleder for jubileet.

Nabolagsturneen starter i Haugenstua borettslag på Haugenstua torsdag 8. august klokken 18. Kulturminister Trine Skei Grande åpner festen. Deretter går turen videre til Lusetjerndalen på Holmlia lørdag 10. august klokken 15, og Hovseterdalen på Hovseter søndag 11. august kl. 15.

Oslo-Filharmonien
Oslo-Filharmonien. Foto: C.F. Wesenberg

Populære gjesteartister

På alle konsertene har orkesteret vært så heldig å få med seg gjesteartistene Hkeem, No. 4 og Harpreet Bansal. De vil fremføre symfoniske versjoner av egne låter sammen med orkesteret.

Hkeem ble for alvor kjent for det norske folk med singelen «Fy faen». Han er rapper, sanger og låtskriver og kommer fra Stovner i Oslo. På konsertene vil han blant annet fremføre sin rykende ferske sommerhit «Madiba”.

No. 4 består av Emilie Christensen (vokal), Ingeborg Marie Mohn (keyboards, gitar, vokal) og Julia Witek (bass, vokal). Bandet har gitt ut to album og mange kjenner nok låter som «Vi blir hjemme» og «God jul igjen». På nabolagsturneen spiller de blant annet et nytt arrangement av låten «Oslo forteller».

Fiolinisten Harpreet Bansal er lært opp i den nord-indiske klassiske tradisjonen. Hun er i tillegg utdannet fiolinist ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun også ble den første til å ta en master i indisk musikk.

Passer for hele familien

I tillegg til innslag fra gjesteartistene byr orkesteret på et variert repertoar, med blant annet musikk fra film og dataspill. Konsertene avsluttes med et fellesnummer, med lokale kor som fremfører «Ode til gleden» fra Beethovens niende symfoni.

Konsertene blir familievennlige arrangementer, med mulighet for å kjøpe mat og alkoholfri drikke.

— Ta med familie og venner, og noe å sitte på, og kom og lytt til flott musikk helt gratis, oppfordrer Hagen.

Gigantisk festkonsert

Oslo-Filharmoniens nabolagsturne markerer starten på en jubileumssesong fylt av musikalske godbiter, en skikkelig lyttefest.

— Når vi feirer 100-årsjubileum ønsker vi å bruke anledningen til å feire selve lyttingen. Vi har ønsket å lage et program som reflekterer orkesterets historie, men også hvordan den klassiske musikken har vært og er viktig i offentligheten − både før og nå. Orkestermusikken eksisterer ikke i et vakuum, men i møte med publikum og de stadig nye generasjonene som lar seg begeistre av den, mener Hagen.

I tillegg til nabolagskonsertene byr orkesteret på en gigantisk festkonsert på Slottsplassen 15. august klokken 21, også den gratis og åpen for alle. Deretter åpnes sesongen offisielt med konsert i Oslo konserthus 21. august, og selve 100-årsdagen feires med stor bursdagskonsert fredag 27. september.

— Vi ønsker absolutt alle velkommen til lyttefest sammen med oss, avslutter Hagen.MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer